Connect with us

Hirdetés

technokrata

Érkezik a Gigabyte TV-vevős szupertelefonja

Kütyük

Érkezik a Gigabyte TV-vevős szupertelefonja

Az eddig elsősorban különböző számítógépes alaplapjairól és grafikuskártyáiról ismert Gigabyte bejelentette, hogy május végén megkezdi a februári 3GSM Világ Kongresszuson debütált g-Smart i okostelefon kereskedelmi forgalmazását.


Mint ismeretes, a tajvani gyártó néhány hónappal ezelőtt leplezte le a g-Smart névre keresztelt, TV-nézős készüléket, melynek most megérkezett a g-Smart i típusjelzésű testvérmodellje. A két telefon nagyrészt megegyezik egymással, a legfontosabb különbség, hogy a most debütált újdonság nem szétcsúsztatható, hanem hagyományos (candybar) kialakítású.

A Gigabyte újdonságával teljesen hétköznapi, földi sugárzású analóg televíziós csatornákat lehet fogni – a jobb vétel érdekében ajánlott bedugni a gyárilag mellékelt mini antennát. A gyártó munkatársai a CeBIT-en egyébként elmondták, hogy már gőzerővel folynak az első DVB-H, illetve DMB szabványú, digitális TV-vevős Gigabyte mobilok fejlesztési munkálatai is.

A háromsávos (GSM 900/1800/1900 MHz), GPRS Class 10 kompatibilis g-Smart i-ben egy 416 MHz-es órajelű Intel XScale PXA272-es mikroprocesszor teljesít szolgálatot, a belső memória mérete pedig 128 MB. A készülék nem csak a Bluetooth 1.2, hanem a Wi-Fi (802.11b) vezeték nélküli adatátvitelt is támogatja, integrált kamerájával pedig maximum 2,1 megapixeles fényképeket lehet készíteni. A 2,4 colos TFT LCD 240×320 pixeles felbontású és 262 ezer színárnyalatú.

A Windows Mobile 5.0 operációs rendszerű, sztereó FM rádiós smartphone árát egyelőre sűrű homály fedi.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés