Connect with us

technokrata

Érkezik a Gigabyte TV-vevős szupertelefonja

Kütyük

Érkezik a Gigabyte TV-vevős szupertelefonja

Az eddig elsősorban különböző számítógépes alaplapjairól és grafikuskártyáiról ismert Gigabyte bejelentette, hogy május végén megkezdi a februári 3GSM Világ Kongresszuson debütált g-Smart i okostelefon kereskedelmi forgalmazását.


Mint ismeretes, a tajvani gyártó néhány hónappal ezelőtt leplezte le a g-Smart névre keresztelt, TV-nézős készüléket, melynek most megérkezett a g-Smart i típusjelzésű testvérmodellje. A két telefon nagyrészt megegyezik egymással, a legfontosabb különbség, hogy a most debütált újdonság nem szétcsúsztatható, hanem hagyományos (candybar) kialakítású.

A Gigabyte újdonságával teljesen hétköznapi, földi sugárzású analóg televíziós csatornákat lehet fogni – a jobb vétel érdekében ajánlott bedugni a gyárilag mellékelt mini antennát. A gyártó munkatársai a CeBIT-en egyébként elmondták, hogy már gőzerővel folynak az első DVB-H, illetve DMB szabványú, digitális TV-vevős Gigabyte mobilok fejlesztési munkálatai is.

A háromsávos (GSM 900/1800/1900 MHz), GPRS Class 10 kompatibilis g-Smart i-ben egy 416 MHz-es órajelű Intel XScale PXA272-es mikroprocesszor teljesít szolgálatot, a belső memória mérete pedig 128 MB. A készülék nem csak a Bluetooth 1.2, hanem a Wi-Fi (802.11b) vezeték nélküli adatátvitelt is támogatja, integrált kamerájával pedig maximum 2,1 megapixeles fényképeket lehet készíteni. A 2,4 colos TFT LCD 240×320 pixeles felbontású és 262 ezer színárnyalatú.

A Windows Mobile 5.0 operációs rendszerű, sztereó FM rádiós smartphone árát egyelőre sűrű homály fedi.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák