Connect with us

technokrata

Az Intel új területre téved első NAS dobozával

Kütyük

Az Intel új területre téved első NAS dobozával

A hatalmas Intel megteszi első lépését az adattárolók piaca felé az SS4000-E termékével. Ez a NAS doboz egyszerű menedzselésével és adatbiztonságával vívta ki elismerésünket.

AZ Intel célja az volt, hogy egy egyszerű és transzparens mentési megoldással szolgáljon a felhasználóknak. A fájlokat magunk is másolhatjuk kézzel, ekkor viszont a különböző naplózási lehetőségek elvesznek. Az Intel megoldásához persze tudni kell előre, hogy mely részeket kell majd menteni, s így konfigurálni az SS4000-E-t.

Először az összes menthető rendszert tekinthetjük át.

Kiválasztjuk a helyi partíciókat, amelyeket a NAS-ra kell másolni.

A mentési időintervallumot is meghatározhatjuk, s akár jelszóval is védhetjük mentéseinket.

A főmenübe visszatérve látjuk az időzített feladatokat. A “Back Up Now” gombra kattintva azonnal megindul a mentési folyamat.
Ebben a rendszerben inkrementális mentésre van lehetőség: először az egész rendszert lemásolja, majd csak azokat a fájlokat, amelyek időközben megváltoztak. Ha a sebességet tekintjük, az első mentés órákba telik, a későbbiek viszont csak percekbe, természetesen az adatok mennyiségétől függően.
Mivel a tárolási kapacitás hatalmas, az egyetlen korlátot a fix, dedikált NAS-partíciók jelentik. Az Intel ezen olyan mechanizmussal kíván segíteni, hogy amennyiben nincs hely az új mentésnek, a legrégebbi inkrementumot beolvasztja a teljes mentés fájljába. Ez természetesen azt jelenti, hogy az egyes inkrementumok nem kezelhetők egyedileg, csak a teljes mentéssel együtt.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák