Connect with us

technokrata

Hol kötnek ki a lopott mobiltelefonok?

Kütyük

Hol kötnek ki a lopott mobiltelefonok?

Az Európában ellopott mobiltelefonok nagy része Afrikába kerül – derül ki a BBC egyik friss híradásából.

Eddie Thompson, a világ egyetlen, kifejezetten mobiltelefonos ügyekkel foglalkozó bűnüldöző szervezetének vezetője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy az Egyesült Királyságban és más európai országokban eltulajdonított mobil készülékek jelentős része Nyugat-Afrikában, egész pontosan Ghánában köt ki.

Thompson elmondása szerint az elmúlt időkben alaposan megszervezett, mobiltelefon bűnszövetkezetek alakultak, melyek direkt erre az egy területre specializálódtak. A tolvajok azonban nem csak az európai országokban aktívak, hanem Ghánában is, tehát sokszor előfordul, hogy egy eredetileg Európában ellopott, majd pedig Afrikába csempészett telefont új tulajdonosától még egyszer ellopják. Az országban 14-16 éves gyerekek kismotorokkal cirkálnak a városokban és így próbálnak mobilokat lopni, illetve rabolni az óvatlan emberektől.

A lopott mobilok közül sok a ghánai főváros, Accra bolhapiacain kerül újraeladásra, ahol manapság gyakorlatilag minden típus beszerezhető, a kereskedőket és a vásárlókat pedig általában nem igazán érdekli az adott telefon eredete.

Ghána egy 238.540 négyzetkilométer területű afrikai ország, melynek lakossága közel 20 millió főre tehető, a GDP pedig 2.000 dollár/fő körül mozog.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák