Connect with us

Milliárdos szerzői jogi per az Intercom ellen

Kütyük

Milliárdos szerzői jogi per az Intercom ellen

Az El Greco grafikai stúdió 1,4 milliárd forintra perli az Andy Vajna érdekeltségi körébe tartozó Intercom Rt.-t a ki nem fizetett szerzői jogdíjak miatt.

Az El Greco még 2003-ban indított pert a Fővárosi Bíróságon az Intercom Rt. ellen, mivel a társaság a megrendelésére készült magyar nyelvű videokazetta és DVD-borítók, illetve a különböző filmek népszerűsítését szolgáló hirdetési és reklámanyagok után nem fizetett szerzői jogdíjat, és bizonyos esetekben az El Greco szerzői nevét is elbitorolta.

Az El Greco által vállaltan próbapernek minősített eljárás célja, hogy törvény előtti egyenlőséget szerezzen a szerzői jogi törvényekben biztosított jogok érvényesítése területén – mindenkinek. A Fővárosi Bíróság egy, az El Greco megítélése szerint erősen megkérdőjelezhető szakértői vélemény alapján első fokon elutasította a felperes keresetét.

Az ügy május 25-én 9:00 órakor a Fővárosi Ítélőtábla előtt folytatódik.

Az Európai Unió találkozott már hasonló esettel a fényképek szerzői jogi megítélésekor, és a következő kötelező ajánlást fogalmazták meg az ilyen jellegű viták eldöntésére:

Minden fénykép szerzői védelem alatt álló egyéni, eredeti mű, ez alól csak azok a képek kivételek, amelyeket nem ember, hanem egy gép önállóan készít. Azaz, például a traffipax vagy egy áruházi fényképautomata. Az alkalmazott grafikai művek is ezen megítélés alá esnek, így ha nem valamilyen technikai eszközzel készített másolatok, akkor szerzői műnek minősülnek.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom