Connect with us

Nagyobb sebességre kapcsol a Skype-telefon

Kütyük

Nagyobb sebességre kapcsol a Skype-telefon

A bemutatandó két termék teljesen különböző megközelítést választott a Skype-telefonálás megoldására. Ed Tittel és Justin Korelc veszi szemügyre az Iogear USB VoIP Skype Calling Kit és a TRENDnet ClearSky Bluetooth VoIP Kit eszközöket.

A ClearSky szoftvere is egyszerűen telepíthető és használható volt. Csak feltettük a Skype-ot a tesztgépre, telepítettük a drivereket, feltöltöttük a telefont, s készen is voltunk. Bekapcsolás után azonnal felismerte a Bluetooth vevőt, így neki is láthattunk a telefonálásnak. Amikor a Skype tesztüzenetét hallgattuk, kapásból felfigyeltünk a rossz hangminőségre, amit gyorsan orvosoltunk is.
Notebookosok számára fontos megemlíteni, hogy a ClearSky USB kábelen keresztül tölthető, nem pedig hálózatról. Tehát amíg a notebook el tudja látni 3.7 V-tal a 700mA-s akkut, addig semmi gond nincs – ezzel a legtöbb esetben nincs is probléma.
Követtük a gyártó utasításait, ezért használat előtt hat órát töltöttük a telefont. Az akku élettartama nagyjából négy óra, ellentétben a beígért hat órával, mégsem jelent ez gátat a mindennapi használat során. (Nem teszteltük a 60 órásra ígért készenléti időt.)
Az adapter és a telefon szépen kommunikált az egész épületben, ha távol maradtunk a transzformátortól. Az eszköz egy másik Bluetooth-vevővel is jól működött (Dell Axim x51v). Mivel a tesztrendszer CRT monitort használt, gyorsan világossá vált, hogy egy hatvan centis USB-hosszabító kábel megoldást jelent a monitor transzformátora miatt az adapterben keletkező búgásra.
Amint az épületben mászkáltunk, hasonló de kevésbé hangos búgást észleltünk a fluoreszkáló világítások közelében. Amikor lementünk az utcára, nagyjából 30 méterig kiváló volt a kapcsolat, ami 50 méternél szakadt meg végérvényesen. Ez nem annyi, mint a beígért 100 m, mivel nagyban befolyásolja a környezet milyensége is. Bárhogy legyen is, 30 méter még akkor is elegendő, ha munka közben mászkálunk egy kisebb épületben.
A hetedik ábra a TRENDnet telefon kijelzőjét mutatja közelről: négysoros, felbontása pedig 96×64 pixel. A kijelző sötét karaktereket használ világos háttér előtt; irodai világításban kiválóan olvasható. A kijelző csak akkor rendelkezik háttérvilágítással, ha gombjait nyomogatjuk.

Ábra 7: A TRENDnet telefon kijelzője négysoros, ikonokat is tartalmaz. Kissé elmosódott.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom