Connect with us

technokrata

Minden tizedik embert beteggé tesz a mobiltelefon!?

Kütyük

Minden tizedik embert beteggé tesz a mobiltelefon!?

A mobil operátorok és a telefongyártók általában mindenkit nyugtatgatnak, hogy a készülékek nem károsak az emberi egészségre, azonban a hétköznapi emberek sokszor talán mégis megérzik a mobilok negatív hatásait.

Egy Dél-Koreában nemrégiben elvégzett felmérés keretein belül valamivel több mint ezer mobil előfizetőt kérdeztek meg személyes telefonos tapasztalataikról, és sokak meglepetésére körülbelül minden tizedik megkérdezett ember a mobilok negatív hatásáról számolt be.

A leggyakoribb mobiltelefonos tünet a rövid ideig tartó halláskárosodás volt, erre egész pontosan hatvanheten panaszkodtak, feltehetően mobil készülék okozta fejfájástól pedig ötvenkilencen szenvedtek. Negyvenhatan a mobilt okolták amiatt, hogy hirtelen fáradtság tört rájuk, huszonkilencen pedig koncentrációs zavarokról számoltak be.

Érdekesség, hogy a megkérdezettek több mint kilencvenhárom százaléka úgy gondolta, hogy a mobilok keltette elektromágneses sugárzás káros az egészségre és mindössze fél százalék vélte úgy, hogy ez a sugárzás teljesen ártalmatlan. A testüket érő sugárzás csökkentése érdekében a válaszadók mintegy húsz százaléka sok esetben inkább vezetékes telefont használ, vagy pedig SMS-t ír mobilján.

A mobiltelefonok esetlegesen káros hatásait az elmúlt években már számos nemzetközi kutatóbizottság vizsgálta, azonban általában míg az egyik kutatás pozitív, addig a másik pont ellenkezőleg, negatív végkövetkeztetésre jutott. Az igazság odaát van…Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák