Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vodafone: 40 százalékkal olcsóbb roaming Európában

Kütyük

Vodafone: 40 százalékkal olcsóbb roaming Európában

A Vodafone a közeljövőben jelentős mértékben csökkenteni kívánja az európai mobiltelefonos roaming költségeit.

A vörös színekben pompázó szolgáltató bejelentette, hogy a Vodafone előfizetők által fizetendő európai roaming díjak 2007 áprilisáig átlagosan 40 százalékkal fognak mérséklődni – a tavalyi nyári költségekhez képest. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az előfizetők roaming percdíja 0,90 euróról (233 forint) átlagosan 0,55 euróra (142 forint) fog mérséklődni.

˝Az Európai Bizottság és az Európai Parlament az elmúlt időkben egyértelművé tette, hogy változásokat szeretne a túlzottan magas roaming díjak kapcsán. Mostani bejelentésünkkel ezen elvárásoknak szeretnénk megfelelni. Célunk, hogy előfizetőink tartósan alacsony roaming díjak mellett mobilozhassanak˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Arun Sarin, a Vodafone vezérigazgatója.

A Vodafone Magyarország szerint rendkívül sikeres a tavaly indított Passport szolgáltatás, melynek lényege, hogy egy egyszeri, mintegy 200 forintos kapcsolási díj kifizetése után a roaming hívások percdíjai megegyeznek a hazai hívásokéval – természetesen csak a Vodafone szerződéses partnerei esetében. A 15-20 másodperces roaming hívásokat lebonyolítók számára természetesen nem jelent ideális választást a Passport, mindenesetre a felmérések azt mutatják, hogy a Passport hatására jelentősen nőtt a roaming hívások mennyisége és hossza. A Vodafone csoporton belül jelenleg mintegy ötmillióan használják az új szolgáltatást, melynek köszönhetően a roaming átlagos percdíja több mint 30 százalékkal csökkent az egy évvel korábbi adatokhoz képest.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés