Connect with us

Botrány: a Samsung az Apple-től és a Microsofttól lopott

Kütyük

Botrány: a Samsung az Apple-től és a Microsofttól lopott

A Samsung megváltoztatta legújabb, Skin sorozatú mobiltelefonjainak grafikus menürendszerét, miután olyan vádak érték a céget, hogy egyszerűen lemásolta az Apple és a Microsoft egyes designelemeit.


A különböző internetes közösségekben az elmúlt időkben több profi grafikus és egyszerű felhasználó is észrevételezte, hogy a Samsung új telefonjainak grafikus kezelőfelülete rendkívüli módon hasonlít bizonyos Apple és Microsoft design megoldásokra.

A kereskedelmi forgalomban áprilisban debütált Samsung Skin telefonok menüjében a jegyzetkészítő alkalmazás ikonja gyakorlatilag egy az egyben az Apple iMac számítógépeken alkalmazott szoftver egyik grafikus elemének a másolata. A dél-koreai gyártó a Microsofttól is lopott néhány ötletet, így például a telefonkönyv ikon nagyon hasonlít az MSN Messenger bizonyos grafikus megoldásaihoz.

˝Elkövettünk néhány hibát az új termék kifejlesztése közben, a kifogásolt grafikus elemeket azonban máris kicseréltük az érintett mobiltelefonokon˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Shung Kook-hyun, a Samsung egyik vezető munkatársa.

Chung elmondta, hogy a kereskedésekből visszahívták az összes érintett készüléket, a korábban Skin modelleket vásárlók pedig egy egyszerű szoftverfrissítéssel orvosolhatják a problémát. Ezek a szétcsúsztatható kialakítású, Bluetooth-os telefonok egyébként mindössze 13,9 milliméter vastagok, digitális fényképezőgépük pedig 1,3 megapixeles felbontással bír.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom