Connect with us

technokrata

Internetes arculatváltás az európai intézményeknél

Kütyük

Internetes arculatváltás az európai intézményeknél

2006. május 9-től, az Európa-naptól, az európai intézmények honlapjai a „.eu” legmagasabb szintű tartománynév alatt fognak működni.

Az intézmények így megtervezhetik saját internetes arculatukat, ahogyan ezt az uniós állampolgárok már 2006. április 7-e óta tehetik. Az intézmények internet-címeinek tartományneve (az utolsó tag) 2006. május 9-től „.eu”-ra változik.

Margot Wallström, az Európai Bizottság alelnöke és az intézményi kapcsolatokért és kommunikációs stratégiáért felelős biztos a következőket nyilatkozta: „Az intézmények új internetes arculata jelképes. A tartománynevekben az EU-nak nem annyira az intézmény („.institutions”), hanem inkább az európaiság („.Europeans”) kifejezésére kell összpontosítania. A „.eu” tartománynév segítségével az EU láthatóbbá válik polgárai számára az interneten keresztül.”

Az EUROPA.eu külön internetes „márkává”, az uniós intézmények és ügynökségek egységes online belépési pontjává válik. Valamennyi uniós intézmény és ügynökség az EUROPA égisze alá kerül majd, és címük az „europa.eu”-család részévé válik (lásd a mellékletet).

Az intézmények jelenlegi „.eu.int” címei még legalább egy évig élni fognak.

A Viviane Reding, az információs társadalomért és a médiáért felelős biztos felügyelete alatt beindított új „.eu” tartománynév, amely 2006. április 7-től hozzáférhető, rendkívül népszerűnek bizonyult, és több mint egymillió névbejegyzésre került sor. A Kallas alelnök hatáskörébe tartozó infrastrukturális változásokat az Informatikai Főigazgatóság hajtotta végre.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák