Connect with us

technokrata

Google Maps kerül a BenQ-Siemens telefonokra

Kütyük

Google Maps kerül a BenQ-Siemens telefonokra

A BenQ Mobile egy érdekes új szolgáltatással vértezi fel a kereskedelmi forgalomban hamarosan debütáló mobiltelefonjait.

A vállalat munkatársai bejelentették, hogy 2006 júniusát követően számos BenQ-Siemens készülékre már gyárilag telepíteni fogják a Google Maps szolgáltatást. A Google Maps segítségével rendkívül könnyen, pillanatok alatt kereshetünk például éttermeket, boltokat, múzeumokat, vagy éppen hotspotokat, illetve megjeleníthetünk különböző nagyfelbontású műhold felvételeket – a mobiltelefonunk kijelzőjén.

Tudni lehet, hogy a BenQ Mobile első körben a harmadik generációs technológiákkal ellátott mobiltelefonjaira telepíti majd a Google Maps szoftvert, így például konkrétan tudni lehet, hogy az alkalmazás szerves részét fogja képezni a BenQ-Siemens EF81-es modellnek.


BenQ-Siemens EF81
A korábban SLV140, illetve Kestrel fejlesztési kódnevet viselt BenQ-Siemens EF81 csukott állapotban 94 milliméter hosszú, 51 milliméter széles és 15,9 milliméter vastag, miközben tömege egész pontosan 110 gramm. A GPRS Class 10 kompatibilis készülék nem csak a jó öreg GSM (900/1800/1900 MHz), hanem a villámgyors adatátvitelt és számos multimédiás szolgáltatást lehetővé tevő UMTS (3G) hálózatokban is használható.

Az olyan nemes anyagokat, mint például magnézium, acél és alumínium felvonultató BenQ-Siemens EF81 belső TFT folyadékkristályos kijelzője 2,2 colos képátlón 240×320 pixelt (QVGA) tudhat magáénak, a 18 bites színmélység pedig több mint 262 ezer színárnyalat megjelenítését teszi lehetővé. A kiegészítő külső TFT LCD 1,3 colos képátlóval bír, 120×160 pixeles (QQVGA) felbontású és ugyancsak 262 ezer színt képes a szemünk elé tárni.

Az ötszörös digitális zoomos beépített digitális fényképezőgép segítségével maximum 2 megapixeles felbontású fotók készíthetők, melyek a 64 MB-os belső memóriában, vagy éppen microSD (TransFlash) memóriakártyákon tárolhatók el. A kamera optikája elforgatható, és természetesen videózni és videótelefonálni is lehet vele.

A BenQ-Siemens EF81 kapcsán említést érdemel még a hatvannégy szólamú polifonia, a fejlett MP3 lejátszó alkalmazás, az elektronikus levelezési kliens, a Bluetooth és USB interfész, valamint a 950 mAh kapacitású akkumulátor.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp