Connect with us

Hirdetés

technokrata

Pirelli L10: nem gumi, hanem mobiltelefon

Kütyük

Pirelli L10: nem gumi, hanem mobiltelefon

A Pirelli névről legtöbbünknek az autógumi, illetve a Pirelli naptár jut eszébe, pedig a vállalatnak számos – talán nem annyira ismert – technológiai érdekeltsége is van.


A vállalat broadband fejlesztéssekkel foglalkozó részlege a napokban rántotta le a leplet a Pirelli Discus DualPhone DP L10-ről, melynek nevében a ˝Dual˝ arra utal, hogy a készülék mind hagyományos GSM mobil hálózatokban, mind pedig Wi-Fi (VoIP) hálózatokban is használható.

A piacon ma már több ilyen tudású termék is kapható, azonban a Pirelli ezúttal nem azt az utat járta, hogy VoIP szolgáltatásokkal vértezett fel egy standard GSM mobilt, hanem inkább egy VoIP telefont vett alapul és abba integrált egy háromsávos (900/1800/1900 MHz) GSM modult.

A hagyományos kialakítású, rejtett antennás Pirelli újdonság egész pontosan 106 milliméter hosszú, 46 milliméter széles és 18 milliméter vastag (a tömeg egyelőre ismeretlen). A vizuális megjelenítésről egy alsó-középkategóriás LCD gondoskodik, mely 128×128 pixeles felbontású és 65.536 színárnyalatot tudhat magáénak. Bár ez a telefon nem elsősorban a fotózásról szól, a fejlesztők azért egy VGA (640×480 pixel) felbontású kameráról is gondoskodtak.

A rendkívül egyszerűen kezelhető Pirelli Discus DualPhone DP L10 várható ára egyelőre ismeretlen.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés