Connect with us

technokrata

50 ezer mobiltelefont semmisít meg a rendőrség!

Kütyük

50 ezer mobiltelefont semmisít meg a rendőrség!

Minden idők egyik legnagyobb mobiltelefon megsemmisítő akciója zajlik jelenleg Moszkvában.

Az orosz belügyminisztérium munkatársai bejelentették, hogy kedden megkezdődött annak a mintegy 50 ezer darab mobil készüléknek a megsemmisítése, melyet nemrégiben az ország legnagyobb mobil kereskedőcégénél, az Eurosetnél foglaltak le a hatóságok.


Irina Zubarev, a minisztérium úgynevezett K részlegének szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a Motorola C115 típusjelzésű telefonokat azért ítélték ˝halálra˝, mert azok működés közben a megengedett elektromágneses sugárzás több mint kétszeresét bocsátották ki magukból. Ez a bizonyos K ügyosztály harcol egyébként többek közt a különböző elektronikus termékek illegális importja ellen is.

A rendőrség március 31-én 530 millió rubel, vagyis mintegy 4,1 milliárd forint értékben foglalt le közel 168 ezer Motorola mobiltelefont az Eurosetnél. A cég elnöke, Jevgenyij Csicsvarkin azt nyilatkozta, hogy a hatóságok által tönkretett, nem megfelelő minőségű telefonokért kárpótlásul a Motorolának 50 ezer vadonatúj, hibátlan minőségű C115-ös készüléket kell leszállítania az Eurosetnek.

A Motorola képviselői szerint a lefoglalt mobiltelefonok minden minőségi elvárásnak maximálisan megfeleltek és alkalmasak voltak arra, hogy Oroszországban forgalomba hozzák őket.

A hagyományos kialakítású, monokróm kijelzős Motorola C115 az oroszoknál jelenleg mintegy 1.200 rubelbe, vagyis mintegy 9.300 forintba kerül. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a tegnap kezdődött nagyszabású mobiltelefon megsemmisítési projekt jelenleg pontosan hol tart.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom