Connect with us

technokrata

Új Motorola mobilok: sokkoló élmény!

Kütyük

Új Motorola mobilok: sokkoló élmény!

Elavultnak és unalmasnak találja a mobiltelefonok ősrégi vibra funkcióját? Érdemes egy pillantást vetnie a Motorola legújabb fejlesztésére!


Közismert, hogy a telefonokba szerelt vibramotorok segítségével megoldható, hogy akkor is tudomást szerezzünk egy-egy bejövő hívásról, vagy rövid szöveges üzenetről, ha éppen egy fontos megbeszélés, vagy színházi előadás miatt le van némítva a készülékünk. Ezen hasznos és kényelmes funkció ellenére sokan mégsem rajonganak a vibra szolgáltatásért, mert sokszor kínos, amikor a vibramotor óriási hangja megtöri a csendet, vagy amikor az általa keltett rezgést átveszik más tárgyak, például csilingelő és zörgő pénzérmék.

A Motorola legújabb fejlesztése arra hivatott, hogy nyugdíjba küldje az elavult vibramotorokat és egy új technológiát honosítson meg a mobil szektorban. Az új megoldás lényege, hogy a telefon felületén szabadon hagynak néhány elektródát, melyek a telefoncsörgést és a vibrálást helyettesítendő, enyhe elektrosokkot képesek előidézni a felhasználó számára.

A mini sokkoló berendezés intenzitása és stimulációs frekvenciája állítható lesz, így például az egyes hívócsoportok számára külön-külön elektromos jelzést lehet majd beállítani. Fontos, hogy a rendszer teljesítménye nagyon alacsony, így teljességgel kizárható az egészségkárosodás veszélye.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ezzel az érdekes új fejlesztéssel vajon mikor találkozhatunk majd a gyakorlatban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom