Connect with us

technokrata

Exkluzív: Nokia N72 – 3G nélkül, 2 megapixellel

Kütyük

Exkluzív: Nokia N72 – 3G nélkül, 2 megapixellel

A Nokia által ma bejelentett három vadonatúj Nseries készülék közül az N72 bír a legszerényebb tudással.


A Nokia N72-t elsősorban azon vásárlóknak ajánlja a gyártó, akiket jelenleg még teljesen hidegen hagynak a 3G technológiák, ellenben a multimédiás funkciók annál jobban érdekelnek. Ennek megfelelően a 3G kimaradt az N72-ből, de a GPRS és az EDGE adatátvitel természetesen bekerült a szolgáltatási körbe.

A hagyományos kialakítású készülék 109x53x18 milliméteres méretekkel és 124 grammos tömeggel rendelkezik. A vizuális megjelenítésről ezúttal egy jó öreg 176×208 pixeles, 262 ezer színárnyalatú, 2,1 colos képátlójú TFT kijelző gondoskodik. A digitális fényképezőgépben egy 2 megapixeles képszenzor lakozik, a maximális fotófelbontás 1.600×1.200 pixel.

A belső memória 20 MB-os, és RS DV MMC (Reduced Size Dual Voltage MultiMediaCard) memóriakártyákkal bővíthető. Természetesen nem hiányozhat a fejlett MP3 zenelejátszó alkalmazás, a sztereó FM rádió (Visual Radio), valamint az elektronikus levelezési kliens, mint ahogy a Java kompatibilitás is a telefon részét képezi.

A 260 órás készenléti idejű, illetve 215 perces beszélgetési idejű Nokia N72 forgalmazása várhatóan idén júniusban fog megkezdődni. A telefon többek közt fekete és pink színváltozatokban is kapható lesz.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek