Connect with us

technokrata

3G mobil lefedettség – a legfrissebb térképek

Kütyük

3G mobil lefedettség – a legfrissebb térképek

Tekintsük át, hogy a három hazai mobil szolgáltató jelenleg milyen 3G lefedettséget biztosít előfizetői számára!

Manapság már rengeteg olyan mobiltelefon érhető el a kereskedelmi forgalomban, mely támogatja az UMTS szabványt, vagyis harmadik generációsnak nevezhető, ez azonban önmagában véve még nagyon kevés ahhoz, hogy a gyakorlatban videótelefonálni tudjunk, illetve villámgyors sebességgel internetezhessünk. Ami még feltétlenül szükséges, az nem más, mint a hálózati lefedettség.

Hazánk első harmadik generációs szolgáltatója a T-Mobile a legfrissebb adatok szerint a főváros túlnyomó részét lefedte már 3G-vel. A T-Mobile ügyfelei egyébként Budapesten kívül tavaly november óta már Debrecenben is kihasználhatják a 3G előnyeit. (a szolgáltató legutolsó térképei még a 2005. év végi állapotokat tükrözik – azóta vélhetően tovább javult a helyzet)

Magyarország második 3G szolgáltatást indító vállalata, a Pannon némi lemaradásban van e tekintetben, de az operátor az elmúlt hetekben-hónapokban jelentősen növelte 3G lefedettségét.

Mint ismeretes, a piac harmadik szereplője, a Vodafone 2005 decemberében helyezte üzembe 3G hálózatát, melyet azonban egyelőre csak adatkártyák segítségével lehet használni. A szolgáltató várhatóan a közeljövőben veszi majd fel kínálatába az első 3G telefonokat, és ezzel párhuzamosan tervezi beindítani kereskedelmi videótelefonos, mobil TV-s és újgenerációs zeneletöltési szolgáltatásait.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák