Connect with us

technokrata

Gmail Drive – több GB-os, bárhonnan elérhető háttértár

Kütyük

Gmail Drive – több GB-os, bárhonnan elérhető háttértár

Ingyen, gyakorlatilag akár filmek tárolására is használható szolgáltatás, mely bárki számára hozzáférhető.

„A szélessávú Internet-hozzáférések terjedésével egyre kevésbé okoz gondot az, ha távolról kell elérnünk adatainkat – amiket nemsokára már nem is kell saját számítógépünkön tárolni. Legalábbis abban az esetben nem, ha elindul a Google új szolgáltatása, a GDrive, és rá merjük bízni állományainkat az amerikai vállalatra.” – írtuk másfél hónapja. Akkor ugyanis kikerült a cég weboldalára egy prezentáció, melyben a GDrive-ról, mint virtuálisan korlátlan tárkapacitást nyújtó szolgáltatásról esett szó.

A Google azóta sem állt elő a GDrive fantázianevű szolgáltatással, helyettük viszont egy szemfüles dán fejlesztő csapat csapott le az ötletre. Ennek az eredménye a Gmail Drive, mely gyorsan igen nagy népszerűségre tett szert a Gmail postafiókkal rendelkezők körében. A program ugyanis egy régóta létező igényt elégít ki: a Google ingyenes e-mailszolgáltatását sokan „virtuális meghajtóként” alkalmazzák, azaz a Gmail révén nem csak leveleiket tárolják, hanem nagyobb méretű file-jaikat is.

A szoftver segítségével a postafiókon egy virtuális file-rendszer jelenik meg, ahova állományokat lehet le- és feltölteni. Használhatóságát egyszerűsíti, hogy erre böngészőn keresztül nyílik lehetőség. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a felhasználó számára egy új meghajtó jelenik meg a drive-ok listájában, ahol könyvtárakat hozhat létre, illetve kihasználhatja a Windows Explorer nyújtotta lehetőségeket – például a drag&drop technikát.

A szoftver letölthető a Terminal Download adatbázisából.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek