Connect with us

technokrata

Letölthetők a III. Simonyi Konferencia előadásai

Kütyük

Letölthetők a III. Simonyi Konferencia előadásai

A BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Simonyi Károly Szakkollégiuma által rendezett III. Simonyi Konferencia véget ért, az előadások videoanyagai és prezentációi mától érhetők el.

A konferencia megnyitóján dr. Péceli Gábor, a konferencia fővédnöke, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar dékánja köszöntötte a konferencia résztvevőit, beszédében elismerően szólt a Simonyi Károly Szakkollégium Műegyetemen betöltött szerepéről. A dékán urat követően a konferencia főtámogatója, az Evosoft részéről Nagy Péter tartott beszédet, majd Mezei Tamás, a Szakkollégium elnöke nyitotta meg a rendezvényt.

A konferencia résztvevői megismerkedhettek a szoftverfejlesztéssel kapcsolatos minőségbiztosítási kérdésekkel (Török Péter, Evosoft), a differenciálegyenletek gyakorlati felhasználásával (Csikja Rudolf, Simonyi), a digitális televíziózás és rádiózás jövőjével (Csikós Tamás, illetve Krüpl Zsolt, Simonyi). Az állófogadás után a várva-várt IWIW-es előadásra (Lécz Balázs és Pengő József, Virgo Systems) teljesen megtelt az előadóterem, a lelkes résztvevők pedig számos kérdést tettek fel a fejlesztőknek. A konvergens hálózatokról (Kurtz János, Nokia) és nagyfelbontású videotechnikáról (Széchy Tamás, Leonardo SNS) szóló előadások után a már hagyományosnak nevezhető tombolasorsolás következett. A Meyer Sound akusztikai bemutatója sajnos technikai okok miatt elmaradt, az értékelőlapok tanulsága szerint azonban a többi színvonalas előadás kárpótolta a résztvevőket.

A Szakkollégium stúdiótechnikával foglalkozó részlege, a Budavári Schönherz Stúdió az előadásokat élőben közvetítette az Interneten. A konferencia honlapján az előadások videostreamként megtekinthetők, a fóliák pedig letölthetők. A konferencia előadásait – az internetes nézőket is beleszámolva – több mint 300 érdeklődő követte figyelemmel. A résztvevők által kitöltött kérdőívek alapján a rendezvény sikeres volt, a szervezők a látogatók magas száma miatt jövőre nagyobb előadóteremben kívánják megrendezni az eseményt.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom