Connect with us

technokrata

Kelendőek a Nokia mobiltelefonok

Kütyük

Kelendőek a Nokia mobiltelefonok

A Nokia kiválóan teljesített az elmúlt hónapokban – a jó eredmények elsősorban annak köszönhetők, hogy a cég a tavalyi évhez képest 40 százalékkal több mobiltelefont értékesített, megszilárdítva vezető helyét a piacon.


Előzetes becslések alapján az iparág összes negyedéves értékesítése 215 millió darab készülék, mely az előző negyedévhez képest 12 százalékos visszaesés, éves összehasonlításban azonban 27 százalékos növekedés. A Nokia negyedéves készülék volumene 75,1 millió darab volt, mely 10 százalékos visszaesés az előző negyedévhez képest, 40 százalékos növekedés azonban éves összehasonlításban.

Előzetes becslések alapján a Nokia negyedik negyedéves piaci részesedése 35 százalék volt, mely 1 százalékos bővülés az előző negyedévhez képest, és 3 százalékos növekedés éves összehasonlításban. A Nokia értékesítési árbevétele az Egyesült Államokban közel megduplázódott az előző év azonos időszakához képest. A készülékek átlagos eladási ára 103 euróra nőtt az előző negyedéves 99 euróhoz képest.

Kilátások a második negyedévre és a teljes 2006-os évre
-A második negyedévben várhatóan tovább nő az eladott készülékek száma a teljes iparágat tekintve.
-A Nokia piaci részesedésének aránya előreláthatólag nem változik jelentősen a következő negyedévben.
-A hálózati üzletág a szezonalitásnak megfelelően fejlődik 2006 második negyedévében.
-A 2005-ös 795 millió eladott készülékhez képes a Nokia mintegy 15 százalékos iparági bővüléssel számol 2006-ra.
-Bár a készülékgyártók várhatóan 2006-ban is növelik az eladásaikat, a feltörekvő piacok sajátosságai és az erős verseny miatt várhatóan némileg csökken az eladott készülékek átlagos ára.
-A Nokia szerény bővülésre számít a mobilinfrastruktúra vonalon euróban számolva 2006-ban.
-A Nokia célja, hogy a teljes évet tekintve növelje piaci részesedését a mobiltelefonok és a hálózati eszközök piacán.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák