Connect with us

technokrata

Bluetooth árzuhanás

Kütyük

Bluetooth árzuhanás

Örvendetes hír, hogy a Bluetooth technológia napjainkban immár egyre olcsóbbá válik, ezáltal pedig egyre szélesebb rétegek számára elérhető.

Szakértők szerint az elkövetkezendő időkben a Bluetooth mikrochipek ára éves szinten körülbelül 15-20 százalékot fog csökkenni, ezzel párhuzamosan pedig a mobiltelefonokhoz szánt Bluetooth headsetek és egyéb ˝Kékfog˝ kiegészítő termékek ára 25 százalékkal mérséklődik majd.

Évről évre világszerte egyre szélesebb körben használják a Bluetooth vezeték nélküli technológiát. A különböző előrejelzések azt mutatják, hogy az idei esztendőben már megközelítőleg 470-500 millió darab Bluetooth mikrochipet fognak forgalomba hozni világszerte, ami mintegy 50-70 százalékos növekedést jelent a korábbi adatokhoz képest.

Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy manapság egyre több mobiltelefon és egyéb hordozható eszköz támogatja a Bluetooth szabványt, ezzel párhuzamosan egyre nagyobb az igény a ˝Kékfog˝ kontrollerek iránt. Ez magával hozza a termelés fokozását, és persze az árak csökkenését, melynek eredményeképpen szépen lassan már a legalsóbb kategóriákban szereplő készülékekben is ott lesz a Bluetooth.

Konkrét példát tekintve, a tajvani gyártók közül az Alltek Technology 2005-ben 80 százalékkal több Bluetooth vezérlőt gyártott le, mint az azt megelőző évben, így pedig forgalma meghaladta a 100 millió dollárt. A Foxlink sem panaszkodhat e tekintetben: a gyártó jelentős megrendeléseket kapott a Motorolától, illetve a Sony Ericssontól. A Cal-Comp Electronics ugyancsak el van látva megrendelésekkel, még pedig a Motorola, illetve a Samsung részéről.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle