Connect with us

technokrata

Multimédia a mobilokban? Kit érdekel?

Kütyük

Multimédia a mobilokban? Kit érdekel?

Egy most megjelent tanulmányból kiderül, hogy a hétköznapi embereket nem igazán érdeklik a mobiltelefonokba tuszkolt multimédiás funkciók.

Az In-Stat piackutató cég közlése szerint két éven belül kétszeresére fog növekedni a multimédiás adottságokkal rendelkező mobilok száma, ez azonban nem jelenti azt, hogy az előfizetők érdeklődése ehhez hasonló mértékben nőne a multimédiás funkciók iránt.

Az elemzők felhívják a figyelmet arra, hogy bár 2005-ben meredeken növekedtek a hagyományos MP3 lejátszók eladási mutatói, az MP3 lejátszós telefonok iránti kereslet korántsem emelkedett ilyen dinamikusan. Elmondható egyébként, hogy a mobiltelefonok multimédiás szolgáltatásai közül a zenelejátszás örvend a legnagyobb népszerűségnek, azonban még ezen funkciókat is csak mintegy 9 százaléknyi előfizető szokta használni.

˝Egyes piacokon csak nagyon lassan nő a multimédiás mobil szolgáltatások népszerűsége, ellentétben Japánnal, ahol is ma már igen csak nehéz olyan mobiltelefont találni, melyben ne lennének ilyen funkciók˝ – nyilatkozta a piackutató cég egyik munkatársa.

Az In-Stat szerint viszonylag jelentős érdeklődés mutatkozik azon mobil szolgáltatások iránt, melyek friss híreket, üzleti jelentéseket, időjárás előrejelzéseket és sport eredményeket juttatnak a mobiltelefonokra. Akik vevők ezen szolgáltatásokra, azok átlagban 20 dollárral többet szánnak magára a telefonra, illetve maximum havi 15 dollárt hajlandóak kifizetni ezekért a szolgáltatásokért.

Érdekesség, hogy 2003-2004-ben több MP3 támogatású telefont adtak el, mint dedikált MP3 lejátszót, ezzel szemben 2005-ben kétszer annyi MP3 lejátszó talált gazdára, mint zenemobil.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle