Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már kapható a leggyönyörűbb kijelzős mobiltelefon

Kütyük

Már kapható a leggyönyörűbb kijelzős mobiltelefon

A februári 3GSM Világ Kongresszuson még csak félig letakart prototípusként volt látható, a márciusi hivatalos bejelentést követően most pedig már meg is vásárolható a világ első VGA kijelzős mobiltelefonja.


A Vodafone Japánban április 15-én vette fel kínálatába ezt a csúcstechnológiájú modellt, a fekete, lila és kék színváltozatokban kapható Sharp 904SH-t. A készülék előfizetéses ára 24.800 jen, vagyis mintegy 46 ezer forint.

Az újdonságban egy nem kevesebb mint 2,4 colos képátlóval rendelkező folyadékkristályos kijelző teljesít szolgálatot, mely egyrészt 640×480 képpontot, másrészt pedig 262 ezer színárnyalatot tudhat magáénak. Összehasonlításképp, ez pontosan négyszer nagyobb felbontás, mint a 320×240 pixeles QVGA. A kiegészítő külső kijelző sajnos már nem ilyen csúcsmodell, lévén, hogy az egysoros panel mindössze 12×72 pixeles felbontású és nem színes, hanem csak monokróm.

A beépített digitális fényképezőgép úgy tűnik, hogy nem sokat fejlődött a Sharp 903-as elődmodellhez képest. A kamera segítségével maximum 3,2 megapixeles felbontású fotókat lehet készíteni, és érdekesség, hogy nem csak digitális, hanem kétszeres optikai zoom is van benne. A belső memória nem túl nagy, 20 MB-os kapacitású, ellenben miniSD (Secure Digital) memóriakártyák révén bármikor könnyedén bővíthető. A videóhívásokhoz szánt kiegészítő kamera CIF felbontású.

A 104x50x28 milliméteres méretekkel rendelkező, 151 gramm tömegű, kagylóformájú Sharp 904 nem csak a jó öreg GSM (900/1800/1900 MHz), hanem a vadonatúj 3G (2100 MHz UMTS) hálózatokban is használható. A nagy kapacitású lítium-ion akkumulátor a gyári adatok szerint maximum 350 órás készenléti időt, illetve 4 órás beszélgetési időt képes biztosítani. Érdekesség, hogy a telefon polifonikus csengőhangjai 128 szólamban szólalnak meg.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés