Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lehengerlő tudású, ˝mindent egyben˝ mobil készülék!

Kütyük

Lehengerlő tudású, ˝mindent egyben˝ mobil készülék!

Van szerencsénk bemutatni olvasóinknak a világ talán legnagyobb tudású mobil készülékét.


Az Averatec által bejelentett AHI tulajdonképpen nem más, mint egy mobiltelefonnal ötvözött, ultra-kompakt mini számítógép. A vízszintes irányban tartandó készülék kijelzőt tartalmazó középső része felcsúsztatható, és így bukkan elő az érdekes formájú, QWERTY kiosztású billentyűzet.

Vezeték nélküliség tantárgyból csillagos ötöst érdemel a kis masina. Az AHI nem csak a jó öreg GPRS-, hanem a szélsebes 3G hálózatokban is használható, így például akár videótelefonos hívásokat is lebonyolíthatunk a segítségével – a kijelző felett található a videóhívásokhoz szánt kamera. E mellett egyébként egy 2 megapixeles másik fényképezőgép is került a készülékbe, tehát ezzel kapcsolatban sem lehet egy rossz szavunk sem. Nem mellékesen a fejlesztők még egy GPS helymeghatározó modulról, egy 802.11g szabványú Wi-Fi kontrollerről, valamint két USB 2.0 portról is gondoskodtak.

A 186x90x33 milliméteres méretekkel, illetve 730 grammos tömeggel rendelkező újdonságon egy teljes értékű Windows XP Home SP2 operációs rendszer teljesít szolgálatot. Az átlagon felüli számítási teljesítményről egy mindössze 5 W-os fogyasztású Intel Celeron M ULV processzor gondoskodik, ami mellett továbbá még 512 MB memóriát is találunk.

Az 5 colos képátlójú TFT kijelző SXGA felbontással büszkélkedhet, ezenkívül szólnunk kell még a 10/100 Mbit-es Ethernet vezérlőről, az SD/MMC bővítőhelyről, valamint a Bluetooth kompatibilitásról.

A kereskedelmi forgalomban várhatóan idén karácsonykor debütáló Averatec AHI 3G-t és GPS-t nélkülöző alapmodellje 499 euróba fog kerülni, a minden földi jóval ellátott csúcsmodell ára pedig 899 euró lesz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés