Connect with us

technokrata

Drágább Nokia telefonok

Kütyük

Drágább Nokia telefonok

A Nokia mobiltelefonok átlagos eladási ára némileg növekedett az elmúlt három hónapban – nyilatkozták a napokban a cég képviselői Helsinkiben.


Összehasonlításképp, míg 2005 utolsó negyedévében 99 eurós, addig 2006 első negyedévében 103 eurós átlagos eladási árat regisztrált a finn gyártó. Michael Busse, a Helaba Trust elemzője szerint mindez annak köszönhető, hogy Európában szépen lassan megkezdte a térnyerését a harmadik generációs mobil technológia, a 3G kompatibilis telefonok pedig közismerten többe kerülnek, mint egyszerűbb 2,5G-2,75G társaik.

A piacvezető Nokia 2005-ben mintegy 32,5 százalékos piacrészt szerzett magának. A második helyen az amerikai székhelyű Motorola tanyázik, még pedig 17,7 százalékos piaci részesedés birtokában. A bronzérmes dél-koreai Samsung a piac mintegy 12,7 százalékát uralja, a negyedik és ötödik helyen pedig a 6,7 százalékos piacrészű LG és a 6,3 százalékos piacrészű Sony Ericsson következik. A BenQ-Mobile jelenleg a hatodik helyen tartózkodik, megközelítőleg 3,5 százalékos részesedést birtokolva.

Ide kapcsolódó hír, hogy a Nokia a napokban jelentette be, hogy az legújabb N sorozatú okostelefonok a tervezettnél némileg később jelennek meg a piacon, és körülbelül 100-200 euróval drágábbak lesznek, mint azt várni lehetett.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle