Connect with us

technokrata

Online Állásbörze – először Magyarországon

Kütyük

Online Állásbörze – először Magyarországon

Május 2. és 5 között.

A munkaerőpiacon kevésbé jártasok is tudják, hogy a tavasz az Állásbörzék időszaka az álláskeresők életében. Ekkor a vállalatok az egyetemeken, főiskolákon felállított kiállítói standokon prezentálják a legújabb pozíciókat, az álláskeresők pedig feltehetik kérdéseiket az ajánlatokkal, a céggel kapcsolatban. Ezzel szemben kevesen hallottak még virtuális állásbörzéről, melyen való részvételhez nincs szükség másra, mint egy számítógépre és internet kapcsolatra. Ezt szeretné most elsőként bevezetni Magyarországon a CV-Online 2006. május 2. és 5 között.

Állásbörzéken való részvételek során sok olyan látogatóval találkozhatunk, aki több száz kilométert utazik azért, hogy személyesen találkozhasson a cégek képviselőivel. Az Online Állásbörzén az álláskeresők földrajzi helytől függetlenül tehetik fel kérdéseiket és jelentkezhetnek a meghirdetett pozíciókra. Ezen túl a résztvevő cégek több szakmai területen hirdetnek majd meg nyitott pozíciókat, így bármilyen képzettségű álláskereső találhat magának megfelelőt.

Hasonlóan a hagyományos börzékhez, a vállalatok itt is rendelkeznek majd egy standdal és egy információs oldallal, csak virtuális formában. A látogatók betűrendes vagy tevékenység szerinti listából választhatják ki a nekik tetsző céget. Az információs oldalon minden olvasható a cégről, ami egy álláskereső számára fontos lehet, például a cég tevékenysége, története, az ott dolgozók kora, a pályázás módja, a toborzás folyamata. A cég képviselőjének neve mellett a képe is megjelenhet, így tehető személyesebbé a kapcsolat. A kérdéseket egy fórum keretében tehetik majd fel a jelentkezők.

„Úgy gondoljuk, a világháló használatának terjedése miatt nem lesz akadály, hogy ezt a csatornát alkalmazzuk, és nem szemtől szembe találkozik a két fél. Sőt ez formátum nagyon jól előkészíti a személyes találkozást. Itt olyan kérdéseket is feltehetnek az álláskeresők, amelyeket személyesen nem mernének. Azáltal, hogy minden párbeszéd látható, lehet, hogy olyan témák is előkerülnek, amelyekre a résztvevők maguktól nem is gondoltak.” – fejtette ki Szabó Szilvia, a CV-Online magyarországi vezetője.

A CV-Online szeretné, ha az újdonságon túl az álláskeresők és vállalatok számára is hasznos lehetne a rendezvény. Jelenleg, amikor a cégek egyre nehezebben találják meg a megfelelő munkaerőt, fontos minden olyan kezdeményezés, amely növelheti a toborzási folyamat hatékonyságát. Az ez évben összegyűjtött tapasztalatok és visszajelzések pedig hasznosak lesznek a jövő évben megrendezésre kerülő Online Állásbörze tervezésekor.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle