Connect with us

Hirdetés

technokrata

Online Állásbörze – először Magyarországon

Kütyük

Online Állásbörze – először Magyarországon

Május 2. és 5 között.

A munkaerőpiacon kevésbé jártasok is tudják, hogy a tavasz az Állásbörzék időszaka az álláskeresők életében. Ekkor a vállalatok az egyetemeken, főiskolákon felállított kiállítói standokon prezentálják a legújabb pozíciókat, az álláskeresők pedig feltehetik kérdéseiket az ajánlatokkal, a céggel kapcsolatban. Ezzel szemben kevesen hallottak még virtuális állásbörzéről, melyen való részvételhez nincs szükség másra, mint egy számítógépre és internet kapcsolatra. Ezt szeretné most elsőként bevezetni Magyarországon a CV-Online 2006. május 2. és 5 között.

Állásbörzéken való részvételek során sok olyan látogatóval találkozhatunk, aki több száz kilométert utazik azért, hogy személyesen találkozhasson a cégek képviselőivel. Az Online Állásbörzén az álláskeresők földrajzi helytől függetlenül tehetik fel kérdéseiket és jelentkezhetnek a meghirdetett pozíciókra. Ezen túl a résztvevő cégek több szakmai területen hirdetnek majd meg nyitott pozíciókat, így bármilyen képzettségű álláskereső találhat magának megfelelőt.

Hasonlóan a hagyományos börzékhez, a vállalatok itt is rendelkeznek majd egy standdal és egy információs oldallal, csak virtuális formában. A látogatók betűrendes vagy tevékenység szerinti listából választhatják ki a nekik tetsző céget. Az információs oldalon minden olvasható a cégről, ami egy álláskereső számára fontos lehet, például a cég tevékenysége, története, az ott dolgozók kora, a pályázás módja, a toborzás folyamata. A cég képviselőjének neve mellett a képe is megjelenhet, így tehető személyesebbé a kapcsolat. A kérdéseket egy fórum keretében tehetik majd fel a jelentkezők.

„Úgy gondoljuk, a világháló használatának terjedése miatt nem lesz akadály, hogy ezt a csatornát alkalmazzuk, és nem szemtől szembe találkozik a két fél. Sőt ez formátum nagyon jól előkészíti a személyes találkozást. Itt olyan kérdéseket is feltehetnek az álláskeresők, amelyeket személyesen nem mernének. Azáltal, hogy minden párbeszéd látható, lehet, hogy olyan témák is előkerülnek, amelyekre a résztvevők maguktól nem is gondoltak.” – fejtette ki Szabó Szilvia, a CV-Online magyarországi vezetője.

A CV-Online szeretné, ha az újdonságon túl az álláskeresők és vállalatok számára is hasznos lehetne a rendezvény. Jelenleg, amikor a cégek egyre nehezebben találják meg a megfelelő munkaerőt, fontos minden olyan kezdeményezés, amely növelheti a toborzási folyamat hatékonyságát. Az ez évben összegyűjtött tapasztalatok és visszajelzések pedig hasznosak lesznek a jövő évben megrendezésre kerülő Online Állásbörze tervezésekor.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés