Connect with us

Hirdetés

technokrata

A kínaiak már a Motorola Q-t is lemásolták

Kütyük

A kínaiak már a Motorola Q-t is lemásolták

Kínában manapság gyakorlatilag már mindent másolnak és hamisítanak, nem csak autókat és televíziós készülékeket, hanem többek közt mobiltelefonokat is.


A legfrissebb áldozat nem más, mint a Motorola közelmúltban debütált Moto Q kommunikátora. Az amerikai vállalat készülékének első – és vélhetően nem utolsó – kínai másolatát a napokban Las Vegasban megrendezett CTIA Wireless rendezvényen lehetett megtekinteni.

A TechFaith Wireless neveztű kínai gyártó Motorola Q koppintásának pontos adatai egyelőre ismeretlenek, egyelőre csak annyit lehet tudni róla, hogy a Moto Q-tól eltérően nem Smartphone, hanem Pocket PC verziójú Microsoft Windows Mobile 5.0 operációs rendszer fut rajta.

Motorola Q
A Motorola készüléke hagyományos kialakítással bír, legfontosabb ismertetőjele pedig a teljes értékű QWERTY billentyűzet.

A TFT technológiájú folyadékkristályos kijelző 320×240 pixeles felbontással rendelkezik, 16 bites színmélységének köszönhetően pedig több mint 65 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni. A beépített digitális fényképezőgép egy 1,3 megapixeles képszenzorra épül, így segítségével maximum 1.280×960 pixeles felbontású fotókat lehet készíteni. Ezenkívül pedig természetesen a vaku, illetve az MPEG4 videórögzítési funkció sem hiányzik a szolgáltatási körből.

A Moto Q-ban 64 MB belső memória teljesít szolgálatot, a telefon bővítőslotjába pedig miniSD (Secure Digital) memóriakártyákat lehet behelyezni. A gyári csomagban egyébként egy 128 MB kapacitású kártyát találunk majd.

A négysávos (GSM 850/900/1800/1900 MHz) működésre képes, GPRS Class 10 (4+1/3+2 időrés) és EDGE kompatibilis smartphone 116 milliméter hosszú és 63 milliméter széles, vastagsága pedig alig 11,5 milliméter. Említést érdemel továbbá a Bluetooth támogatás, az MP3/AAC lejátszó alkalmazás, valamint a miniUSB interfész.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés