Connect with us

technokrata

Részletgazdagabb találatok a Google keresőfejlesztése révén

Kütyük

Részletgazdagabb találatok a Google keresőfejlesztése révén

Egy ausztrál egyetemistával közös projekten dolgozik az amerikai megavállalat.

Az Új Dél-Wales-i Egyetem doktorátusi címéért tanuló Ori Allont nemrég vette fel a Google, mégpedig abból a célból, hogy folytassa tovább munkálatait az Orion keresőmotor fejlesztésén – immár az amerikai vállalat berkein belül. Az egyetemi szóvivő közlése szerint habár a fiú valóban a Google alkalmazottja, továbbra is egyetemi projektként tekintenek az Orionnal kapcsolatos tevékenységekre. Allon egyébként hazájától távol, a Google kaliforniai irodájában dolgozik.

Miről is szól az Orion projekt? Az online keresési találatok fejlesztéséről, arról, hogy a felhasználó anélkül juthasson még több információ birtokába, hogy ahhoz át kelljen kattintania a kutatás eredményeként megjelent listában szereplő linkekre. Ezt úgy érhető el, hogy a webes űrlapban a szöveg képes „kiterjeszkedni”, azaz „úgy informálhatja mélyebben az internetezőt, hogy ahhoz nem kell meglátogatnia a website-ot – habár a felhasználónak továbbra is lehetősége van erre.” – ismertette a technikát a diák egy korábbi beszámolójának keretei között.

Arról egyelőre nem érkezett információ, hogy mikor kerülhet éles alkalmazásba a fejlesztés, azaz hogy mikor ismerkedhetnek meg vele a webezők.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle