Connect with us

technokrata

Vadonatúj GPS navigáció került a Samsung mobiltelefonjába

Kütyük

Vadonatúj GPS navigáció került a Samsung mobiltelefonjába

A Samsung mobiltelefon újdonság áradata tovább folytatódik: Dél-Koreában bemutattak egy új készüléket, mely minden korábbinál fejlettebb navigációs szolgáltatásokkal rendelkezik.


Más GPS eszközöktől eltérően a Samsung SCH-V850 nem integrált térképet használ, hanem GPS chipje révén megállapítja az aktuális tartózkodási helyet, majd pedig letölti a szolgáltatótól az ehhez kapcsolódó különböző információkat és adatokat. Magyarul az óriási térképadatok nem a telefonban vannak eltárolva.

A CDMA rendszerű SCH-V850 a hagyományos navigációs feladatok ellátáson túl többek közt arra is képes, hogy például egy veszélyes kereszteződésbe érve figyelmezteti az autóst, hogy figyeljen jobban, mert ezen a helyen korábban már több baleset is történt. Ezenkívül valós idejű közlekedési információkkal is szolgál a rendszer és folyamatosan azon van, hogy használója el tudja kerülni a nagy városi dugókat. Nem csak az autósok, hanem a kirándulók is használt vehetik a telefonnak: a készülék folyamatosan rögzíti a megtett útvonalat, így gyakorlatilag lehetetlen eltévedni vele akár még egy sűrű erdőben is.

Az 500 ezer dél-koreai wonba, vagyis átszámítva mintegy 115 ezer forintba kerülő, szétcsúsztatható kialakítású Samsung SCH-V850-ban egy nagyfelbontású, 262 ezer színárnyalatú folyadékkristályos kijelző, valamint egy 1,3 megapixeles fényképezőgép modul található.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom