Connect with us

Indulhat a roham: .eu-s domainek regisztrációja, ma 11 órától

Kütyük

Indulhat a roham: .eu-s domainek regisztrációja, ma 11 órától

Másfél órával ezelőtt ért véget a .eu csúcsszintű domainekre való regisztráció elsőbbségi szakasza, immár bárki benyújthatja igényét.

2005. december 7-e óta van lehetőség a .eu felső szintű domain nevek regisztrációjára. A regisztráció első négy hónapos időszakában csak az elsőbbségi jogosultsággal rendelkezők regisztrálhattak, de az eltelt időszak alatt az Európai Unióban így is összesen 343.000 kérelem érkezett be. Hazánkban a közfeladatot ellátó szervek a mai napig 181 kérelmet nyújtottak be, zömében városi és megyei önkormányzatok, iskolák, kamarák, közintézetek, továbbá 663 védjegy és 1299 cégnév regisztráció iránti kérelem érkezett a nyilvántartó EURid-hez. A folyamat eredményeként 69 hazai kérelmező már aktív domain névvel rendelkezik.

A jogosultságon alapuló előzetes bejegyzési időszak 2006. április 7-én, 11:00 órakor járt le, addig csak a következő jogosulti kör regisztrálhatott:
– közfeladatot ellátó szervek
– közösségi és nemzeti védjegyjogosultak
– földrajzi árujelzők és eredetmegjelölések jogosultjai
– kereskedelmi nevek
– cégjelzések, családnevek
– védett irodalmi és művészeti alkotások megkülönböztető címei

14 magyar regisztrátornál lehet kérelmet benyújtani, amelyek listája a lenti linken található, és akik további információval szolgálhatnak a regisztráció menetéről.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom