Connect with us

technokrata

Brutális tudású 5 megapixeles, VGA videófelvevős telefon!

Kütyük

Brutális tudású 5 megapixeles, VGA videófelvevős telefon!

Tajvanon egy igen csak ütőképes mobiltelefon van készülőfélben.


Egyes források tudni vélik, hogy az XCute hamarosan egy vadonatúj, szétcsúsztatható kialakítású mobil készülékkel fog előrukkolni. A XCute DV80 nevezetű, háromnormás (GSM 900/1800/1900 MHz) újdonságban egy 5 megapixeles felbontású CCD (nem CMOS!) képszenzor kapott helyet, mely szoftveres interpoláció révén akár 8 megapixeles képeket is képes lőni, no persze ez utóbbinak nem túl sok értelme van.

Ennél talán sokkalta érdekesebb, hogy az autofókuszos integrált kamera videófelvevő üzemmódban VGA, vagyis 640×480 pixeles felbontású felvételeket készít. Erre tulajdonképpen már a Nokia 6280-as is képes, azonban nem elhanyagolható szempont, hogy míg a Nokia 6280 15 képkocka/másodperces sebesség mellett teszi mindezt, addig az új tajvani jövevény 30 képkocka/másodperces teljesítményt présel ki magából.

Az MPEG4, AVI, ASF és MOV kompatibilis XCute DV80 TV-kimenettel is rendelkezik, így a képe akár egy hagyományos televíziós készüléken is minden további nélkül megjeleníthető. A nagy méretű TFT kijelzőre sem lehet egy rossz szavunk sem: a 620×240 képpontos felbontású LCD nem kevesebb mint 16,7 millió színárnyalatú, vagyis 24 bites színmélységű.

A csukott állapotban 103x48x23 milliméter méretű, valamint 135 gramm tömegű, GPRS Class 10 képes XCute DV80 természetesen Bluetooth kompatibilis, belső memóriája pedig microSD (TransFlash) memóriakártyákkal bővíthető.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle