Connect with us

technokrata

Új Ericsson szolgáltatás mobil televíziózáshoz

Kütyük

Új Ericsson szolgáltatás mobil televíziózáshoz

A mobiltelevíziózás felé tett jelentős lépésként az Ericsson bemutatta újonnan kifejlesztett speciális műsorkalauzát az MIPTV/Milia televíziós és műsorszórási rendezvényén.

Az alkalmazás egyetlen helyre integrálja a televíziós és az igény szerinti mobil televíziós szolgáltatásokat.

A rendezvényen az Ericsson bemutatta, hogy a megoldás alkalmazásával hogyan rendszerezhető hatékonyan és érhető el könnyen számos televízió- és igény szerinti műsor egy helyen a mobiltelefonon. A megoldás révén a felhasználók könnyűszerrel lejátszhatják a tárolt tartalmat is, így a mobil televíziós szolgáltatás még vonzóbbá és még személyesebbé tehető.

A továbbfejlesztett műsorkalauz funkció minden műsorról részletes információt tartalmaz, ezáltal gazdag élményt nyújt a mobil televíziós szolgáltatások felhasználói számára.

Az Ericsson felhasználók és vállalati ügyfelek viselkedését vizsgáló laboratóriuma által készített tanulmányok szerint a fogyasztók érdeklődése a mobil televíziózás iránt gyakran a helyzet függvénye és a vonzó időtöltési lehetőségek egyike. Az igény szerinti szolgáltatások lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy felvételről lejátszott műsorokat, előző napi híreket és archív anyagokat tekintsenek meg akkor, amikor kedvük és idejük van rá. A mobil televíziózás felhasználóinak követelményeit a televízió- és az igény szerinti szolgáltatások együttesen elégíthetik csak ki.

A továbbfejlesztett alkalmazás az Ericsson mobil televíziózási és videomegoldásának részeként, 2006 negyedik negyedévében kerül kereskedelmi forgalomba.

Az Ericsson valódi végponttól végpontig terjedő megoldásokkal rendelkezik, amely a WCDMA és GSM/EDGE mobilhálózatokat használja fel mobil kereskedelmi televíziózási és videoszolgáltatások megjelenítésére. A 3G mobiltechnológia segítségével a szolgáltatók kiváló minőségű és költséghatékony mobil televíziós szolgáltatásokat vezethetnek be.

2005 végére több mint 40 szolgáltató vezetett be kereskedelmi mobil televíziós szolgáltatásokat a hálózatokon, az unicast (az adó az üzenetet egy meghatározott vevőnek küldi) technológia alkalmazásával. Ahogy a mobil televíziózás tömegpiaci szolgáltatássá válik, a mobilhálózat kapacitásának további növelése érdekében mobilhálózati sugárzási technológiák, mint például az MBMS (Multimedia Broadcast Multicast Services, multimédia-sugárzási multicast [az adó üzenetét egy meghatározott csoport veszi] szolgáltatások) jelennek majd meg a hálózatokban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle