Connect with us

technokrata

Újabb perek az európai zenebarátokkal szemben

Kütyük

Újabb perek az európai zenebarátokkal szemben

A zeneipar közel kétezer pert kezdeményezett az öreg kontinens zenecserélő internetezőivel szemben.

Tíz európai ország lakosait fenyegeti jogi eljárás, jelentette be az IFPI (International Federation of the Phonographic Industry). Például portugálokat – az országban az elmúlt négy évben 40 százalékkal esett a CD-eladások száma. Ezt a zeneipar elsősorban az illegális zenecserének tudja be; a nemzetközi szervezet képviselői szerint elsősorban a diákok letöltési, megosztási viselkedése tehető felelőssé a visszaesésért.

A perek az európai polgárok széles rétegeit érték el: például egy finn ácsot, egy brit postást, egy cseh IT-menedzsert és egy német bírót, közölte a szövetség. A bejelentés szerint az érintettek jelentős része 20 és 35 év közötti férfi, illetve szüleik, akiket nem ért el az oktató és figyelmeztető kampány. Amire nem mellesleg igen sok pénzt költött a zeneipar – a számok tanúsága szerint nem nagy sikerrel.

Olaszországban több mint 70 számítógépet foglaltak le az illegális file-csere bizonyítékaként. Az európai csizma lakói egyébként is híresek a másolt termékek iránti rajongásukról: már a múlt század 80-as éveinek derekán is elterjedt jelenség volt az országban a kazettamásolás.

A szövetség jogi eljárásai nem azokat az embereket célozták meg, akik letöltötték a dalokat, hanem azokat a felöltőket, akik megosztották a jogvédett zenéket. Ebből következően a „lekapcsolt” internetezők bizonyára nem a bittorrent technológia rajongói közül kerültek ki, hiszen ez utóbbi megosztóeljárás pont arról ismert, hogy amit a felhasználó letölt, azt már a töltés folyamán azonnal vissza is osztja.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák