Connect with us

technokrata

„Érzelmek az arcon” – 200 alkotás a fotópályázaton

Kütyük

„Érzelmek az arcon” – 200 alkotás a fotópályázaton

Lezárult az „’Érzelmek az arcon” című fotópályázat, melyet egy portál fotós oldala indított a HP Magyarországgal karöltve.

A március elején közzétett és most zárult pályázati kiírásra több, mint 200 fotó érkezett, amely ékes bizonyítéka annak, hogy a digitális fotózás reneszánszát éli Magyarországon is. A fényképek az érzelmeknek igen széles skáláját járták végig, így az öttagú, neves magyar fotósokból álló zsűrinek egyáltalán nem volt könnyű dolga a döntések meghozatalakor. A pályázat érdekességét és egyediségét az adta, hogy a 30 legjobb fotót maga Douglas Kirkland, a hollywoodi produkciók egyik legismertebb fotósa fogja értékelni, akit a hírességek fotósának is neveznek és akinek képei már bejárták az egész világot. Véleményét a képekről áprilisban közli a Fotózz!hu oldal.

A zsűri minden képet véleményezett, jót és rosszat egyaránt, a bírálás folyamatát olykor heves szakmai viták kísérték. Egy valamiben azonban nem volt nézeteltérés, még pedig az első és második helyre sorolt két kép tekintetében. Ezeket a műveket ugyanis szinte azonos átlagban pontozta a zsűri, így végső soron a két kép között a Fotózz!hu aktív felhasználóinak szavazatai döntöttek.

A pályázat eredménye
1. helyezett: Szőke Barna – Nagy a baj
2. helyezett: Dancsó Géza – Mosoly
3. helyezett pedig: Gondy Béla – Tavaszváró

A fotópályázat győztese a Hewlett-Packard felajánlásában egy HP Designjet 30 nyomtatót nyert.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák