Connect with us

technokrata

Az Internet hatása a mindennapokban

Kütyük

Az Internet hatása a mindennapokban

Új alapokon a közösség, új alapokon a közélet

A XXI. század sebesen változó világában a hagyományos értelemben vett közösségek mellett új, interneten szerveződő virtuális kapcsolatok alakultak és alakulnak ki óráról órára, percről percre. Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) „Új alapokon a közösség, új alapokon a közélet” alcímet viselő rendezvénye bemutatja e társadalmi változások pozitív hatásait, a változásokon keresztül feltáruló lehetőségeket. A szakmai napon részt vesznek a régió iskoláinak pedagógusai és az eMagyarország pontok üzemeltetői.

A rendezvény bemutatkozási lehetőséget biztosít többek között a régió néhány sikeres eMagyarország pontjának és egyben gyakorlati segítséget nyújt ahhoz, hogy a közösségi internet-hozzáférési pontok az élet új, pezsgő színterévé váljanak a fiatalok és idősek körében egyaránt. A tárca egyúttal párbeszédet kezdeményez az oktatási intézmények és az eMagyarország pontok működtetői között, hogy együttműködésükkel a diákok a lehető legeredményesebben használják a mindennapokban az internet teremtette lehetőségeket.

Különös hangsúlyt kap a rendezvényen az Internet — s ily módon az eMagyarország pontok — szerepe a foglalkoztatáspolitikában és az elektronikus ügyintézésben is.

A szakmai napon bemutatkozik az IHM által kialakított és üzemeltetett Jövő Háza, s az abban működő Jövő Iskolája Program. A szakmai nap helyszíne: Hevesi Sándor Művelődési Központ (HSMK), 8800 Nagykanizsa, Széchenyi tér 5-9. Az esemény csütörtök délelőtt fél tíztől délután 3 óráig tart.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle