Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Internet hatása a mindennapokban

Kütyük

Az Internet hatása a mindennapokban

Új alapokon a közösség, új alapokon a közélet

A XXI. század sebesen változó világában a hagyományos értelemben vett közösségek mellett új, interneten szerveződő virtuális kapcsolatok alakultak és alakulnak ki óráról órára, percről percre. Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) „Új alapokon a közösség, új alapokon a közélet” alcímet viselő rendezvénye bemutatja e társadalmi változások pozitív hatásait, a változásokon keresztül feltáruló lehetőségeket. A szakmai napon részt vesznek a régió iskoláinak pedagógusai és az eMagyarország pontok üzemeltetői.

A rendezvény bemutatkozási lehetőséget biztosít többek között a régió néhány sikeres eMagyarország pontjának és egyben gyakorlati segítséget nyújt ahhoz, hogy a közösségi internet-hozzáférési pontok az élet új, pezsgő színterévé váljanak a fiatalok és idősek körében egyaránt. A tárca egyúttal párbeszédet kezdeményez az oktatási intézmények és az eMagyarország pontok működtetői között, hogy együttműködésükkel a diákok a lehető legeredményesebben használják a mindennapokban az internet teremtette lehetőségeket.

Különös hangsúlyt kap a rendezvényen az Internet — s ily módon az eMagyarország pontok — szerepe a foglalkoztatáspolitikában és az elektronikus ügyintézésben is.

A szakmai napon bemutatkozik az IHM által kialakított és üzemeltetett Jövő Háza, s az abban működő Jövő Iskolája Program. A szakmai nap helyszíne: Hevesi Sándor Művelődési Központ (HSMK), 8800 Nagykanizsa, Széchenyi tér 5-9. Az esemény csütörtök délelőtt fél tíztől délután 3 óráig tart.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés