Connect with us

technokrata

Samsung: 3 Mbit-es szélsebes mobil Internet

Kütyük

Samsung: 3 Mbit-es szélsebes mobil Internet

A Samsung Electronics bejelentette, hogy megállapodást kötött a Korea Telecom-mal, Dél-Korea legnagyobb mobilszolgáltatójával a kísérleti jellegű WiBRO (wireless broadband) szolgáltatás elindításáról.


A WiBRO technológia egy új szolgáltatás, melyen keresztül vezeték nélkül, szélessávon továbbíthatunk hangot, adatot és videót, videótelefonálhatunk, vagy multimédiás üzeneteket küldhetünk és fogadhatunk.

Óriási várakozás és izgalom előzte meg a kísérleti WiBRO szolgáltatás bevezetését. A Korea Telecom 2006. március 3. és 25. között olyan felhasználókat keresett, akik notebook-kal is rendelkeznek. Közel 12.000 jelentkezőből mindössze 3.000 szerencsésnek adatik meg a lehetőség, hogy Szöulban és környékén kipróbálhassák az első alkalommal elindított WiBRO szolgáltatást áprilisban és májusban.

A Samsung 2005-ben minden előzetes hálózati fejlesztést, tesztelést és installációt elvégzett és 1.000 darab M8000-as mobiltelefont, valamint 2000 PCMCIA kártyát osztott szét mobilkészülék, illetve laptop tulajdonosok között.

A WiBRO szolgáltatás Európában Mobile WiMAX névre hallgat, melyen vezeték nélkül, szélessávon továbbíthatunk hangot, adatot és videót/mozgóképet, videótelefonálhatunk, vagy multimédiás üzeneteket küldhetünk és fogadhatunk. A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy az IEEE 802.16e standard támogatásával a felhasználók adatokat cseréljenek egymással fix és mobil terminálokon keresztül.

Az adatátviteli sebesség maximum 3 Mbps felhasználónként, továbbá lehetőség adódik számos adatszolgáltatás elérésére telefonon vagy PDA-n keresztül.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák