Connect with us

Hirdetés

technokrata

Netvíkend a szegedi Vivicittán

Kütyük

Netvíkend a szegedi Vivicittán

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) a szélessávú internet népszerűsítésének érdekében idén is útjára indította eMagyarország kamionját; melynek harmadik állomása Szeged volt.

Szegeden a kamion a Dóm téren kapott helyet, csatlakozva a megyeszékhely hagyományos tavaszi városvédő futóversenyhez, a 6. T-Com Vivicittához, amit április 2-án, vasárnap 11 órától tartottak. A kamionban az ingyenes internetezési lehetőség mellett egy – az internetes tudást felmérő és azt támogató – totó segítségével ismerkedhettek meg az érdeklődők a szélessávú internet előnyeivel és lehetőségeivel. A helyesen válaszolók minden órában értékes ajándékokat nyerhettek. A szélessáv totó a www.szelessav.hu weboldalon a Netvíkend menüpont alatt is kitölthető.

A szélessávú internetes infrastruktúra fejlődésére jellemző, hogy 2005. decemberében a 3135 magyarországi település közül 1773-ban volt elérhető szélessávú technológia, ez települési szinten 56,6 százalékos lefedettséget jelentett. Az ADSL szolgáltatást elérő települések száma 1677 volt, a kábel-internetet elérő településeké pedig 414. Az ADSL központtal rendelkező településeken lakók száma összesen 9,084 millió, a 414 kábel-internet szolgáltatást elérő településé pedig 5,85 millió.

A dél-alföldi régióban 2005. júniustól az év végéig – 91,6 százalékról 96,6 százalékra –5 százalékponttal nőtt a szélessávú internet-lefedettség, ami azt jelenti, hogy a térségben jelenleg több mint 1,3 millió ember élvezheti a szélessávú internet előnyeit. A kimutatható növekedésben minden bizonnyal szerepet játszottak az IHM szélessávot népszerűsítő kezdeményezései, illetve az európai uniós forrásból a Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) keretében kiírt pályázatok is, hiszen tavaly összesen 1,966 milliárd forintos támogatást kapott a régióból 13 db pályázó.

Az eMagyarország kamion szélessávú internetkapcsolattal rendelkező, 16 számítógéppel és multimédiás eszközökkel felszerelt mozgó eMagyarország pont. A látássérültek számára a számítógépek speciális szoftverekkel vannak ellátva, a kezdő internetezőket pedig képzett szakember segíti az internettel való ismerkedésben.

Az eMagyarország kamion korábbi és következő állomásai:
• Március 19. Debrecen (Főnix csarnok)
• Március 25. Nagykanizsa (Erzsébet tér)
• Április 2. Szeged (Dóm tér)
• Május 19-20. Budapest (Jövő Háza)



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés