Connect with us

technokrata

Netvíkend a szegedi Vivicittán

Kütyük

Netvíkend a szegedi Vivicittán

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) a szélessávú internet népszerűsítésének érdekében idén is útjára indította eMagyarország kamionját; melynek harmadik állomása Szeged volt.

Szegeden a kamion a Dóm téren kapott helyet, csatlakozva a megyeszékhely hagyományos tavaszi városvédő futóversenyhez, a 6. T-Com Vivicittához, amit április 2-án, vasárnap 11 órától tartottak. A kamionban az ingyenes internetezési lehetőség mellett egy – az internetes tudást felmérő és azt támogató – totó segítségével ismerkedhettek meg az érdeklődők a szélessávú internet előnyeivel és lehetőségeivel. A helyesen válaszolók minden órában értékes ajándékokat nyerhettek. A szélessáv totó a www.szelessav.hu weboldalon a Netvíkend menüpont alatt is kitölthető.

A szélessávú internetes infrastruktúra fejlődésére jellemző, hogy 2005. decemberében a 3135 magyarországi település közül 1773-ban volt elérhető szélessávú technológia, ez települési szinten 56,6 százalékos lefedettséget jelentett. Az ADSL szolgáltatást elérő települések száma 1677 volt, a kábel-internetet elérő településeké pedig 414. Az ADSL központtal rendelkező településeken lakók száma összesen 9,084 millió, a 414 kábel-internet szolgáltatást elérő településé pedig 5,85 millió.

A dél-alföldi régióban 2005. júniustól az év végéig – 91,6 százalékról 96,6 százalékra –5 százalékponttal nőtt a szélessávú internet-lefedettség, ami azt jelenti, hogy a térségben jelenleg több mint 1,3 millió ember élvezheti a szélessávú internet előnyeit. A kimutatható növekedésben minden bizonnyal szerepet játszottak az IHM szélessávot népszerűsítő kezdeményezései, illetve az európai uniós forrásból a Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) keretében kiírt pályázatok is, hiszen tavaly összesen 1,966 milliárd forintos támogatást kapott a régióból 13 db pályázó.

Az eMagyarország kamion szélessávú internetkapcsolattal rendelkező, 16 számítógéppel és multimédiás eszközökkel felszerelt mozgó eMagyarország pont. A látássérültek számára a számítógépek speciális szoftverekkel vannak ellátva, a kezdő internetezőket pedig képzett szakember segíti az internettel való ismerkedésben.

Az eMagyarország kamion korábbi és következő állomásai:
• Március 19. Debrecen (Főnix csarnok)
• Március 25. Nagykanizsa (Erzsébet tér)
• Április 2. Szeged (Dóm tér)
• Május 19-20. Budapest (Jövő Háza)Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák