Connect with us

Hirdetés

technokrata

A legvonzóbb mobil szolgáltatások

Kütyük

A legvonzóbb mobil szolgáltatások

Melyek lesznek a legvonzóbb vezeték nélküli szolgáltatások a mobiltelefon előfizetők körében: a zeneletöltés, az e-mail-letöltés és -küldés, a mobiltévézés, vagy esetleg a videotelefonálás?

A Siemens 5.300 mobiltelefon előfizető körében nyolc országban végzett felmérést az innovatív vezeték nélküli alkalmazásokkal valamint használatukkal kapcsolatban. A válaszokból tisztán látszik: a többség a mobiltelevíziózást és a mobiltelefonszámon keresztül történő e-mail elérést tartja a leghasznosabbnak.

Az innovatív vezeték nélküli szolgáltatásokkal kapcsolatos felmérést Brazíliában, Kanadában, Kínában, Németországban, Olaszországban, Koreában, Oroszországban és az Egyesült Államokban végezték. Az eredményekből kiderült, hogy a felhasználók valamennyi országban és kontinensen erősen érdeklődnek a mobil e-mailezés iránt: a megkérdezett felhasználók 74 százaléka akart küldeni, fogadni vagy szerkeszteni e-mailt mobilján. Az észak-amerikai és az európai felhasználók különösen magas elvárásokkal fordulnak a mobil drótposta felé. Bár leginkább a munkájukkal kapcsolatban akarják ezt használni, sok előfizető a magánhasználatot is fontolóra veszi.

Számos országban a mobiltévézés tűnik a legvonzóbb alkalmazásnak: átlagosan az összes válaszadó 59 százaléka fejezte ki érdeklődését a szolgáltatás felhasználásával kapcsolatban. A mobiltévé lehetővé teszi az előfizetők számára, hogy televízióműsorokat vagy olyan programokat nézzenek, amelyeket kifejezetten mobileszközök számára készítettek. Ez a felhasználási lehetőség különösen érdekes lehet a szolgáltatók számára, ugyanis az előfizetők jelezték, ezért a szolgáltatásért fizetni is hajlandóak. Koreában, ahol a mobiltelevíziózás már elérhető, a válaszadók több mint 90 százaléka élne a lehetőséggel.

A tanulmány kimutatta, hogy a mobiltelefonokra történő zeneletöltésben szintén kiaknázható lehetőségek rejlenek. A válaszadók 62 százaléka jelezte, hogy szeretnének zenefájlokat letölteni vezeték nélküli eszközükre. A felmérésben részt vevő valamennyi országban a mobil zeneletöltés az első három legnépszerűbb alkalmazás között szerepelt.

Bizonyos alkalmazások elsősorban a fiatal generáció körében igen népszerűek: a mobil játékok, az IMS-alapú Group Communications szolgáltatások, az Enriched Voice Calling (bővített hanghívás, például videotelefonálás) és a fájlmegosztás azok közé a szolgáltatások közé tartoznak, amelyek elsősorban a fiatalok kívánságlistáján szerepelnek.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés