Connect with us

technokrata

Gigant gombok és nagy feliratok – itt a legújabb ˝idősmobil˝

Kütyük

Gigant gombok és nagy feliratok – itt a legújabb ˝idősmobil˝

Hamarosan egy újabb, kifejezetten idősebb előfizetőknek szánt mobiltelefon fog felbukkanni a piacon.


A Fitage várhatóan a márciusban Hannoverben megrendezendő CeBIT 2006 szakkiállításon rántja majd le a leplet a ˝Katharina das Grosse˝ királyi névvel megáldott speciális készülékről. Ezen a telefonon tulajdonképpen minden nagyobb, mint egy átlagos hétköznapi mobilon, ily módon könnyítve a kezelést és az információknak a kijelzőről történő leolvasását.

A 179x69x29 milliméteres méretekkel rendelkező telefonon 25×15 milliméteres billentyűket helyeztek el a fejlesztők. A 44×26 milliméteres, 128×64 képpontos felbontású színes folyadékkristályos kijelzőn megjelenő karakterek ugyancsak jó méretesek, magasságuk 6-18 milliméter közötti. A menürendszer teljesen le van butítva, ily módon használata tulajdonképpen gyerekjáték.

A nem kevesebb mint 259 gramm tömegű, elhúzható billentyűzetvédős Katharina das Grosse-ban egy kétsávos (900/1800 MHz) GSM modul teljesít szolgálatot, a nagy kapacitású lítium-ion akkumulátor pedig egy feltöltéssel mintegy 5 órás beszélgetési időt, illetve 120 órás készenléti időt biztosít.

Az SOS funkciós és kihangosítható legújabb ˝idősmobil˝ várhatóan május-június magasságában jelenik majd meg a kereskedelmi forgalomban – az ára 289 euró, vagyis mintegy 73 ezer forint lesz.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle