Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gigant gombok és nagy feliratok – itt a legújabb ˝idősmobil˝

Kütyük

Gigant gombok és nagy feliratok – itt a legújabb ˝idősmobil˝

Hamarosan egy újabb, kifejezetten idősebb előfizetőknek szánt mobiltelefon fog felbukkanni a piacon.


A Fitage várhatóan a márciusban Hannoverben megrendezendő CeBIT 2006 szakkiállításon rántja majd le a leplet a ˝Katharina das Grosse˝ királyi névvel megáldott speciális készülékről. Ezen a telefonon tulajdonképpen minden nagyobb, mint egy átlagos hétköznapi mobilon, ily módon könnyítve a kezelést és az információknak a kijelzőről történő leolvasását.

A 179x69x29 milliméteres méretekkel rendelkező telefonon 25×15 milliméteres billentyűket helyeztek el a fejlesztők. A 44×26 milliméteres, 128×64 képpontos felbontású színes folyadékkristályos kijelzőn megjelenő karakterek ugyancsak jó méretesek, magasságuk 6-18 milliméter közötti. A menürendszer teljesen le van butítva, ily módon használata tulajdonképpen gyerekjáték.

A nem kevesebb mint 259 gramm tömegű, elhúzható billentyűzetvédős Katharina das Grosse-ban egy kétsávos (900/1800 MHz) GSM modul teljesít szolgálatot, a nagy kapacitású lítium-ion akkumulátor pedig egy feltöltéssel mintegy 5 órás beszélgetési időt, illetve 120 órás készenléti időt biztosít.

Az SOS funkciós és kihangosítható legújabb ˝idősmobil˝ várhatóan május-június magasságában jelenik majd meg a kereskedelmi forgalomban – az ára 289 euró, vagyis mintegy 73 ezer forint lesz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés