Connect with us

Hirdetés

technokrata

Testközelben a Wi-Fi képes Nokia 6136

Kütyük

Testközelben a Wi-Fi képes Nokia 6136

A Nokia mai budapesti sajtótájékoztatóján sikerült lencsevégre kapni a Wi-Fi támogatással rendelkező Nokia 6136-os készüléket.


A világ két legelterjedtebb vezeték nélküli szabványát, a GSM-et és a WLAN-t az UMA (Unlicensed Mobile Access, licensz nélküli mobil elérés) technológia segítségével integráló, új Nokia 6136 telefon problémamentes hang-, és adatkapcsolatot tesz lehetővé a GSM cellás és a WLAN hálózaton. A Nokia 6136 UMA technológiájának köszönhetően a szolgáltatók WLAN hozzáférésű hálózaton biztosíthatnak hang-, és adatszolgáltatásokat, így csökkenő hálózatkiépítési költségek mellett sokkal nagyobb körben tehetik elérhetővé a mobilszolgáltatásokat. A felhasználók a WLAN rádió-hozzáféréssel elért interneten keresztül telefonálhatnak, ezáltal kihasználhatják az internetes hanghívások előnyeit. A Nokia 6136 telefon várhatóan 2006 második negyedévében kerül az üzletekbe.

Az UMA technológia mellett az összecsukható, négysávos (GSM 850/900/1800/1900) Nokia 6136 a legújabb funkciók teljes választékát felvonultatja. A nyolcszoros digitális zoommal rendelkező, 1,3 megapixeles kamera éles, tiszta fotókat és videofelvételeket készít, amelyek üzenetben egyszerűen elküldhetők, vagy feltölthetők a barátok és a család számára elérhető internetes fényképalbumba. A telefonban cserélhető microSD memóriakártya található, amely optimális tárhelyet nyújt kedvenc képeink vagy a beépített digitális zenelejátszón meghallgatható rengeteg digitális zene számára. A teljes zenei élményhez beépített, a vizuális rádiót támogató, sztereó FM rádió járul hozzá.

A kompakt és könnyű Nokia 6136 telefon két színes kijelzővel rendelkezik, főkijelzője nagy, 262 ezer színt megjelenítő, aktív mátrixos képernyő. A telefon emellett beépített kihangosítót tartalmaz, és többféle üzenetküldési lehetőséget kínál, többek között MMS-t, e-mailt, Push to Talk-ot, és Nokia Xpress hangüzenet-küldést. A Nokia 6136 telefon GSM és UMA üzemmódban egyaránt nagyszerű működési időtartammal rendelkezik: GSM üzemmódban akár öt órán át beszélgethetünk rajta, míg készenléti ideje eléri a 280 órát; UMA üzemmódban a beszélgetési idő öt és fél óra, és a készülék 82 órán át áll készenlétben.

A Nokia 6136 emellett a készülék rádióteljesítményét fokozó új DARP (Downlink Advanced Receiver Performance) rádióvevővel is rendelkezik. A 3GPP által elvégzett kutatások szerint a DARP 40-70 százalékkal növeli meg a szolgáltató hálózatának kapacitását. A felhasználók a DARP-pal jobb hangminőséget és nagyobb teljesítményű adatforgalmat élvezhetnek.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés