Connect with us

technokrata

Csak SMS-ezünk és telefonálunk – minek okosodnak a mobilok?

Kütyük

Csak SMS-ezünk és telefonálunk – minek okosodnak a mobilok?

Legfrissebb multimédiás és internetes szolgáltatások ide, vagy oda, mind a mai napig elsősorban telefonálni és SMS-ezni szoktunk a mobilunkkal.

A TNS piackutató cég legfrissebb, Németországban elvégzett tanulmányából kiderül, hogy a közel 1.500 megkérdezett mobil előfizető több mint háromnegyede, egész pontosan 75,4 százaléka elsősorban hanghívásokra használja mobilját, az SMS-ezők aránya pedig még ennél is magasabb: 79 százalék!

Az SMS-énél már jelentősen kisebb a népszerűsége az MMS-nek, ugyanis a megkérdezetteknek kevesebb mint egynegyede, vagyis 24,6 százaléka szokott telefonjával multimédiás üzeneteket, fényképeket küldeni, illetve fogadni. A mobiltelefonjukon elektronikus levelezést folytatók aránya mindössze 8 százalék, mobil zeneletöltést pedig az előfizetők alig 6,1 százaléka szokott folytatni.

A jelentésből fény derül továbbá arra, hogy a válaszadók 5,1 használja mobil internetezésre a mobil készülékét, a videótelefonos, illetve mobil televíziós szolgáltatások használati aránya pedig rekord alacsony: 0,6 százalék, illetve 0,4 százalék.

A 3G jelenleg még nem igazán csigázza fel a előfizetőket, lévén, hogy a német mobilosoknak csak alig több mint 2 százaléka rendelkezik UMTS kompatibilis mobiltelefonnal, vagy notebook adatkártyával. Elgondolkodtató továbbá, hogy a 3G készüléket jelenleg még nem birtoklóknak csak 5,4 százaléka mutat érdeklődést a harmadik generációs mobiltelefónia iránt.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák