Connect with us

technokrata

Qtek 8500: vadonatúj Windows-os okostelefon

Kütyük

Qtek 8500: vadonatúj Windows-os okostelefon

Európában hamarosan fel fog bukkanni a piacon az első HTC Star Trek-alapú okostelefon.


A Qtek 8500 típusjelzést kapott készülék széthajtható kialakítást és elegáns fekete színt kapott. A külső kijelző első pillantásra mintha kör alakúnak tűnne, alaposabban szemügyre véve a telefont azonban kiderül, hogy a kiegészítő LCD a szokott módon négyszögletes formájú. A belső fő display QVGA, vagyis 240×320 pixeles felbontással büszkélkedhet, 18 bites színmélysége pedig mintegy 262 ezer színárnyalat megjelenítését teszi lehetővé.

A felhajtható fedlap felső részén egy 1,3 megapixeles felbontású digitális fényképezőgép modul található, mellőle azonban sajnos mind a tükör, mind pedig a LED-vaku hiányzik. Fontos, hogy az MP3 funkciók a telefon szétnyitása nélkül is elérhetők, ugyanis a fejlesztők többek közt a külső dedikált zenegombokról is gondoskodtak.

A négysávos (850/900/1800/1900 MHz) GSM modullal felvértezett, 16 milliméter vastag Qtek 8500 a GPRS mellett a jelentősen gyorsabb EDGE adatátviteli technológiát is támogatja. A belső memória 64 MB RAM-ból és 128 MB ROM-ból áll, ezenkívül pedig akár microSD (TransFlash) memóriakártyákat is tehetünk a telefon bővítőslotjába. Okostelefonról lévén szó, az operációs rendszer szerepét ezúttal a Microsoft-féle Windows Mobile 5.0 tölti be.

A Qtek 8500 várható árát egyelőre sűrű homály fedi.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom