Connect with us

technokrata

A Téli Olimpia népszerűbb, mint a nyári

Kütyük

A Téli Olimpia népszerűbb, mint a nyári

Legalábbis az Interneten mindenképp: a Torinóban zajló téli játékok iránt a Világhálón magasabb az érdeklődés, mint amit a két évvel ezelőtt Athénban zajlott Nyári Olimpiával kapcsolatban mértek.

Hivatalos bejelentés szerint a múlt hét közepén rekordot döntött a Torinóban zajló 2006-os Téli Olimpia website-jának látogatottsága: szerdán 50 millió találatot regisztráltak, ami durván 10 százalékkal több, mint amit az athéni játékok kapcsán mértek másfél éve, az akkori Olimpia hasonló időszakában. Az emelkedés beleilleszkedik a trendbe, de úgy tűnik, hogy mostanra leszelídült. A négy éve, Salt Lake City-ben zajlott Téli Olimpiához képest ugyanis még több mint ötszörös növekedés figyelhető meg.

Az online világon kívül is igen népszerű a sportesemény: az első héten európaszerte az Olimpiával kapcsolatos televíziós adások domináltak, különösen a viadalnak helyt adó Olaszországban. Az öreg kontinensen kívüli államok, például Japán, Kína és az USA is komolyan érdeklődik a történtek iránt; például az NBC majdnem 18 milliós nézettséget produkált a múlt héten szerdán, köszönhetően az olimpiai hangulatnak. Ez majdnem a duplája annak, amit egyébként egy átlagos februári szerdán mérni szoktak. Még a téli környezetet nem igazán ismerő országokban, például Ausztráliában is többen ülnek ezekben a hetekben a tévék előtt, hogy figyelemmel követhessék a nemzetek játékát.

Az idei év amúgy is a sportok éve (különösen Európának), hiszen nyáron egy újabb rangos sporteseményre kerül majd sor: Németországban fog lezajlani a Labdarúgó Világbajnokság (sajnos hazánk nélkül).Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák