Connect with us

Hirdetés

technokrata

Összefogás az illegális tartalmak terjesztése ellen

Kütyük

Összefogás az illegális tartalmak terjesztése ellen

A BitTorrent társult a brit szélessávú internet-szolgáltató, az NTL és a CacheLogic céggel a legális tartalmak terjesztése érdekében. Ezzel a lépéssel próbálják elérni, hogy a BitTorrent végre teljesen legális online-szolgáltatóvá váljon, melyen kizárólag legális tartalmak érhetők el.

A BitTorrent a végfelhasználók számára lehetővé teszi, hogy a feltöltött tartalmakat elérjék és megosszák egymás között, az NTL és a CacheLogic pedig a szélessávú internet-hálózatot biztosítja. A CacheLogic-ot a P2P kereső szolgáltatásban fogják alkalmazni. A CacheLogic technológiája olyan szervereket használ, amelyek az internet-szolgáltató gerinchálózatára telepítve tárolják a P2P hálózatok igényeit és kereséseit. Ez a metódus megkönnyíti a le- és feltöltéseket (a szolgáltató hálózatában) és központosítja a forgalmazást.

Bram Cohen, a BitTorrent kitalálója és fejlesztője már korábban is gyakran utalt a kalózkodásra, mint a rendszer negatív velejárójára. Egy idő után tulajdonképpen két BitTorrent kezdett életet élni, az egyik a Bram Cohen féle BitTorrent legális tartalmakkal, a másik a pedig a „közösségi BitTorrent” illegális tartalmakkal. Cohen arra törekszik, hogy ne lehessen felhasználni és visszaélni következmények nélkül a BitTorrent nevével. Az, hogy sokan használták ezt nevet kémprogramjaik és adware-jeik terjesztéséhez, nagyon rossz fényben tűntetheti fel a BitTorrentet.

A BitTorrent 2005 novemberében komoly lépést tett afelé, hogy megszüntesse a rajta keresztül folyó kalózkodást, amikor „békét kötött” az MPAA-val (Motion Picture Association of America). Cohen akkor kijelentette, hogy eltávolítják, és a jövőben nem teszik elérhetővé azokat a linkeket, melyeken keresztül a felhasználók illegálisan tudnak filmeket és egyéb fájlokat letölteni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés