Connect with us

technokrata

Mobil Édenkert: mi szem-szájnak ingere – ingyen!

Kütyük

Mobil Édenkert: mi szem-szájnak ingere – ingyen!

Dél-Koreában egy olyan, úgynevezett ˝Mobil Paradicsom˝-ot szeretnének létrehozni, ahol is a hétköznapi emberek korlátlanul kipróbálhatják a legfrissebb vezeték nélküli technológiákat.


A dél-koreai Informatikai és Kommunkációs Minisztérium a napokban hozta nyilvánosságra a felettébb érdekes, jelenleg M1 (Mobile No. 1) nevet viselő projekt részleteit.

˝Ezen a különleges helyszínen a világ összes mobil technológiáját elérhetővé kívánjuk tenni. Ily módon egy olyan új mobil környezetet szeretnénk létrehozni, mely többek közt a vadonatúj fejlesztések első publikus tesztelésére is kiváló lehetőséget biztosít˝ – nyilatkozta Suk Ho-ick a projekt egyik vezetője.

Emberünk elmondta, hogy a Mobil Paradicsomban többek közt a Nokia multimédiás DVB-H technológiája és a Qualcomm MediaFlo megoldása is kipróbálható lesz. A látogatók továbbá teljesen ingyenesen tesztelhetik, hogy mire képes egy TD-SCDMA hálózat, a WiBro technológia, illetve akár egy egyszerű GSM telefon. Dél-Koreában jelenleg a CDMA az egyeduralkodó szabvány, így minden bizonnyal komoly érdeklődés mutatkozik majd az arrafelé mindeddig ismeretlen újdonságok iránt.

A távol-keleti ország egyébként 2010-re legalább 30 százalékos részesedést kíván szerezni a mobil készülékek piacán, az alkatrész szektorban pedig 50 százalékos piacrész a kitűzött cél.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle