Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teljesen egyedi, digitális TV-s okostelefon

Kütyük

Teljesen egyedi, digitális TV-s okostelefon

A HTC most ismét egy teljesen egyedi új okostelefonnal lepte meg a szakmát.


A tajvani gyártó a British Telecommal és a Virgin Mobile-lal karöltve a napokban Barcelonában zajló 3GSM Világ Kongresszust használta fel arra, hogy bejelentse a világ első DAB-IP (Digital Audio Broadcasting – Internet Protocoll) kompatibilis smartphone-ját. A HTC Trilogy névre keresztelt eszközt egy új mobil televíziós szolgáltatással, a BT Movioval lehet majd kipróbálni elsőként.

A British Telecom és a Virgin Mobile Európában hamarosan elsőként indítja majd be kifejezetten mobiltelefonokra szánt digitális televíziós és rádiós szolgáltatásait. A két cég azt ígéri, hogy a közeljövőben több tucat digitális TV csatornát és több mint 350 digitális rádióállomást lehet majd mobil készülékeken fogni.

A most debütált HTC Trilogy érdekessége, hogy designja nem szimmetrikus, ugyanis míg a baloldal egyenes szélű, addig a jobb oldalon egy méretes dudorra lehetünk figyelmesek – itt kapott helyet a dedikált TV gomb. A háromsávos (GSM 900/1800/1900 MHz) HTC újdonság GPRS kompatibilis, operációs rendszere pedig nem más, mint a Microsoft-féle Windows Mobile 5.0.

A 2,2 colos képátlóval rendelkező TFT display 240×320 pixeles (QVGA) felbontású és 16 bites színmélységű (65 ezer színárnyalat). A beépített digitális fényképezőgép modul segítségével maximum 1,3 megapixeles felbontású fényképek készíthetők, melyek aztán a 128 MB-os RAM-ban, a 64 MB flashmemóriában, illetve microSD (TransFlash) memóriakártyákon tárolhatók el.

A Bluetooth 1.2 kontrolleres, USB interfészes HTC Trilogy árát egyelőre homály fedi.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés