Connect with us

Hirdetés

technokrata

T-mobile: elképesztő 20 Mbit-es mobil letöltés!

Kütyük

T-mobile: elképesztő 20 Mbit-es mobil letöltés!

Természetesen a T-Mobile is komoly erőkkel képviselteti magát a Barcelonában zajló 3GSM Világ Kongresszuson.

A nemzetközi mobil operátor kiállítási standján a szerencsésebbek már kezükbe vehették a T-Mobile első HSDPA, vagyis 3,5G kompatibilis készülékét. Ez nem más, mint a korábban komoly sikereket elért T-Mobile MDA Vario utódja, mely egyébként mindeddig még nem kapta meg végleges elnevezését. Az ismeretlen típusjelzésű és árú 3,5G smartphone-ról jelen pillanatban annyit lehet tudni, hogy Windows Mobile 5.0 operációs rendszer teljesít szolgálatot rajta, Wi-Fi kompatibilis, beépített digitális fényképezőgépe pedig 1,3 megapixeles felbontású.

Hamid Akhavan, a T-Mobile egyik technikai vezetője a 3GSM konferencián elmondta, hogy ezzel a készülékkel akár 1,8 Mbit/s-os mobil letöltési sebességet is el lehet majd érni, vagyis mintegy ötször nagyobbat, mint egy hétköznapi 3G telefonnal. Emberünk felhívta a figyelmet arra, hogy míg napjaink leggyorsabb vezetékes ADSL kapcsolata 16 Mbit/s-os letöltést biztosít, addig 2010-re a mobil sávszélesség akár a 20 Mbit/s-ot is elérheti.

A magenta színekben pompázó operátor a március közepén Hannoverben megrendezendő CeBIT 2006 szakkiállítással egy időben indítja majd be németországi kereskedelmi 3,5G, más néven HSDPA szolgáltatását.

A Highspeed-UMTS, vagyis Nagysebességű-UMTS szolgáltatás letöltési sebessége már a kiépítés első fázisában eléri az 1,8 Mbit/s-ot, de emellett a 384 Kbit/s-os feltöltési sebességre sem lehet egy rossz szavunk sem. A T-Mobile azt ígéri, hogy ahol Németországban jelenleg 3G lefedettség van, ott 2006 nyarán már mindenhol elérhető lesz a 3,5G. Az idei esztendő végére 3,6 Mbit/s-ra fog gyorsulni a HSDPA, a későbbieket illetően pedig a 7,2 Mbit/s, illetve a 14,4 Mbit/s-os sebesség elérése van célul kitűzve.

A T-Mobile tavaly óta Magyarországon is előrehaladott 3,5G teszteket folytat – a hazai 3,5G szolgáltatás beindításának időpontja egyelőre ismeretlen.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés