Connect with us

Hirdetés

technokrata

Friss élőfotók az első 8 megapixeles mobilról

Kütyük

Friss élőfotók az első 8 megapixeles mobilról

A Samsung a 3GSM Világ Kongresszuson többek közt a világ jelenlegi legnagyobb felbontású fényképezős mobilját is közszemlére bocsátotta.


Ahogy arról korábban beszámoltunk, Lee Ki-tae, a Samsung mobil részlegének elnöke tavaly novemberben személyesen mutatta be a világ első olyan mobiltelefonját, melynek segítségével immár 8 megapixeles felbontású fotókat is készíthetünk.

A Samsung SPH-V8200 névre keresztelt újdonságba szerelt CCD kamera természetesen autofókuszos, ezenkívül pedig a mellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy a TFD technológiára építkező folyadékkristályos kijelző több mint 16 millió színárnyalatot (32 bites színmélység) képes megjeleníteni, felbontása pedig 240×320 pixel (QVGA).

A fényképezőgép fehéregyensúlya manuálisan állítható, ellenben kár, hogy a méretcsökkentés érdekében ezúttal kimaradt az optikai zoom, így meg kell elégednünk a négyszeres átfogású digitális zoommal. Említést érdemel továbbá a közvetlen nyomtatási lehetőséget biztosító PictBridge technológia, illetve, hogy videófelvételi üzemmódban akár 640×480 pixeles (VGA) felbontású anyagok is készíthetők. A felvételek a belső memórián kívül a bővítőhelybe tett miniatűr TransFlash memóriakártyákon is elmenthetők.

Az 1900 MHz-es CDMA2000 1x EV-DO hálózatokban használható Samsung SPH-V8200 kapcsán szólnunk kell még többek közt a dallamszerkesztő alkalmazásról, a fejlett MP3 lejátszóról, a kéthangszórós sztereóhangzásról, a VoD (Video on Demand) szolgáltatásról, a Microsoft Office kompatibilitásról, az infravörös portról, az USB csatlakoztathatóságról, valamint a TV-kimenetről.

Mint ismeretes, a Samsung 2004 novemberben mutatta be első 5 megapixeles kamerás mobilját, majd pedig ezt követően tavaly márciusban, a hannoveri CeBIT szakkiállításon leplezte le első 7 megapixeles fényképezős telefonját, az SCH-V770-et. Utóbbi készülék ára manapság 1 millió dél-koreai won, vagyis mintegy 200 ezer forint.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés