Connect with us

technokrata

Döbbenetes multimédia kerül a mobiltelefonokba!

Kütyük

Döbbenetes multimédia kerül a mobiltelefonokba!

Az Nvidiának köszönhetően hamarosan minden korábbinál jobb multimédiás adottságú mobiltelefonok jelenhetnek majd meg a piacon.

Az elsősorban számítógépekbe szánt különböző grafikus gyorsítóiról ismert gyártó a 3GSM Világ Kongresszuson jelentette be legújabb mobil fejlesztését, mely nem más, mint a GoForce 5500 típusjelzésű multimédia processzor. A gyártó képviselői a bejelentés kapcsán elmondták, hogy az új mikrochip révén a mobiltelefonokon makulátlan minőségben lehet majd 3D játékokat játszani, nagy felbontású videófilmeket nézni, illetve TV-adásokat fogni.


Az elődjénél háromszor nagyobb teljesítményű, ám egyben rendkívül alacsony fogyasztású GoForce 5500 az ígéretek szerint játékkonzol szintű, háromdimenziós grafikus megjelenítést honosít meg a mobil piacon, ezenkívül pedig nem elhanyagolható szempont, hogy akár 10 megapixeles felbontású digitális fényképezőgép modulokat is minden további nélkül képes vezérelni. A chip további érdekessége, hogy kiváló térhatású hangokat képes előcsalogatni még a telefonok egyszerűbb, kisméretű hangszóróiból is.

A teljes körű H.264, WMV9 és MPEG-4 kompatibilitással rendelkező Nvidia újdonság többek közt DVB-H, DMB és ISDB-T támogatással is fel van vértezve, a 704×576 pixeles felbontású videóanyagokat pedig 30 képkocka/másodperces sebesség mellett képes lejátszani.

Az Nvidia azt ígéri, hogy az első GoForce 5500 processzoros mobiltelefonok már az idén meg fognak jelenni a kereskedelmi forgalomban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom