Connect with us

Hirdetés

technokrata

5 éves a Szabolcs és a Borsod Online

Kütyük

5 éves a Szabolcs és a Borsod Online

A két portál 2001. február 15-én indult, majd hamarosan a mindkettő saját megyéje vezető hírportáljává nőtte ki magát.

A két site a legnagyobb helyi internetportál és messzemenően a legkedveltebb helyi online médium saját megyéjében. A „One-stop-shop“ szolgáltat, informál és szórakoztat. Tömegmédiummá váltak; üzemeltetőik teljes körű szolgáltatást nyújtanak minden megyebeli internetezőnek. A szerkesztőség a legaktuálisabb Sz-Sz-B és B-A-Z megyei, magyarországi és világhírek mellett a mindenre kiterjedő szolgáltatásaira és a szórakozási lehetőségeire fekteti a hangsúlyt.

A portálok látogatói sok tekintetben hasonlítanak az ország többi internetezőjéhez. A magyar internet-felhasználókról elmondható, hogy 43 százalékuk napi szörfölő, méghozzá jellemzően olyan 30 év alatti férfi, aki otthonról is eléri a világhálót. A legjellemzőbb internetes tevékenység még mindig a levelezés, ám online magazinokat már 77 százalékuk olvas rendszeresen, és évről évre nő a világhálót tudatos információgyűjtésre használók száma is. (VMR online kutatás, 2005)

A két site látogatója jellemzően szintén fiatal vagy középkorú városlakó férfi, aki felső- vagy középfokú végzettséggel rendelkezik. 81 százalékuk gyakorlott internetező: több, mint egy éve használja rendszeresen a világhálót. Érdekesség, hogy a megyei portálok esetében az átlagosnál némileg magasabb nemcsak a 18 és 49 év közötti, magasan képzettek aránya, hanem a mobiltelefon vásárlását tervezők illetve az ezt valószínűsítők aránya is. (VMR online kutatás, 2005)

A Szabolcs Online–t a webaudit mérése alapján 2006. januárban 739 ezerszer látogatták meg, és a főoldalt majdnem 1 milliószor töltötték le. 2005. novemberi mérések szerint, az egyedi látogatók száma 136 ezer volt. A Borsod Online–t pedig idén januárban 519 ezerszer látogatták meg, és a főoldalt több mint 1 milliószor töltötték le. 2005. novemberi mérések szerint, az egyedi látogatók száma 105 ezer volt.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés