Connect with us

technokrata

12 GB zene és videó egy mobiltelefonban? Igen!

Kütyük

12 GB zene és videó egy mobiltelefonban? Igen!

A Seagate Technology bejelentette, hogy elkészült legújabb miniatűr adattárolójának fejlesztési munkálataival.


A Seagate ST1.3 nevezetű, elsősorban különböző hordozható készülékekbe szánt merevlemez mindössze 1 colos méretű, ennek ellenére nem kevesebb mint 12 GB adatot lehet eltárolni rajta. A vadonatúj fejlesztésnek számító készülék 23 százalékkal kisebb helyfoglalású, 50 százalékkal nagyobb adattároló kapacitású és egyben 30 százalékkal kisebb áramfogyasztású, mint a Seagate korábbi 1 colos winchestere.

Ez egyébként a gyártó első olyan 1 colos terméke, mely az úgynevezett ˝perpendicular recording˝, vagyis merőleges adatrögzítési technológiát használja. Ez a lemezfelületre nem csak vízszintesen, hanem függőlegesen is adatokat tároló megoldás minden korábbinál nagyobb adatsűrűség elérését teszi lehetővé.

A mindössze 40x30x5 milliméteres méretekkel rendelkező Seagate ST1.3 fizikai védelméről a ˝G-Force Protection˝ technológia gondoskodik, mely a korábbiaknál 33 százalékkal jobb védelmet biztosít. A Seagate munkatársai elmondták, hogy amennyiben az új mini winchester szakszerűen van beszerelve egy mobiltelefonba, vagy egy kéziszámítógépbe, akkor meg sem kottyan neki, ha 1,5 méteres magasságból leejtik a földre.

A Seagate újdonsága az ígéretek szerint valamikor 2006 harmadik negyedévében jelenik majd meg a kereskedelmi forgalomban. A várható ár egyelőre ismeretlen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin