Connect with us

technokrata

UMA technológia a Nokiától

Kütyük

UMA technológia a Nokiától

A barcelonai 3GSM világkongresszuson a Nokia bemutattta az UMA (Unlicensed Mobile Access, licensz nélküli mobil elérés) hálózati megoldást, emellett a szolgáltatók számára további, a hálózat működését javító és a felhasználói elégedettséget fokozó megoldásokkal jelentkezik.

A Nokia egymáshoz közeledő hálózatokhoz készült egységes gerinchálózati megoldásának kulcsfontosságú eleme az UMA technológia, amely a szélessávú és licensz nélküli mobil elérésű technológiák, például a WLAN (WiFi) elérésével mobilitást biztosít a hang-, és adatszolgáltatások felhasználói számára. Az UMA a meglévő beltéri GSM lefedettség kiterjesztése szempontjából is hasznos lehet.

A Nokia kínálatában hálózati berendezésekből és egy UMA-képes készülékből felépülő teljes, végponttól végpontig terjedő megoldás található. A Nokia szintén Barcelonában mutatja be a legújabb, UMA-képes telefonját, a Nokia 6131-et, amellyel élő UMA-hívást is bemutat. A Nokia UMA megoldás 2006 második negyedévében jelenik meg.

A Nokia a Nokia IP multimédiás alrendszerének (IMS) új változatát is bemutatja, amely a Nokia IMS olyan sikereire alapoz, mint a cellás hálózaton működő adóvevő, vagy a videomegosztás. A Nokia IMS 2.0 a VoIP-ot és a valós idejű multimédia szolgáltatást is elhozza a vezetékes hálózatra. A Nokia IMS 2.0 változat megfelel a 3GPP IMS specifikációinak, illetve az ETSI TISPAN által meghatározott következő generációs hálózati architektúrának. A megoldás 2006 második félévétől lesz kapható.

A Nokia az UMA és az IMS mellett további termékeket mutat be a szolgáltatók és az előfizetők részére. A termékek 2006 második félévében kerülnek piacra.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle